Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Jövő héttől az új menetrend mellett a Flirt vonatok is megjelennek

2017. december 10-étől lép érvénybe a MÁV új menetrendje, mindemellett Flirt típusú motorvonatokat is forgalomba állítanak a Budapest és Piliscsaba közötti szakaszon.

December 11-étől a villamosításnak köszönhetően naponta egy-egy alkalommal Flirt motorvonatokkal is utazhatunk Budapest és Piliscsaba között. Viszont a Piliscsaba-Esztergom szakasz még nem áll készen a villamos mozdonyok befogadására, ez várhatóan jövő év tavaszára épül ki.

Megkerestük a MÁV Zrt. sajtóosztályát, azzal kapcsolatban, hogy milyen módon oldják meg a személyszállítást Piliscsaba és Esztergom között, az említett villamos vonatok közlekedése esetén – mint kiderült nem átszállással -. Úgynevezett csúcsforgalmi betétjáratok lesznek a Flirt típusú vonatok.

A vasúttársaságtól a következő választ kaptuk:

„A 2-es számú vonalon a Budapest–Esztergom és Esztergom–Budapest viszonylatú vonatokon kívül csúcsidőben közlekedik néhány olyan Budapest–Piliscsaba és Piliscsaba–Budapest viszonylatú betétjárat (pl. 2110, 2117, 2137-es számú), amely a főváros közvetlen vonzáskörzetében, a sűrűbben lakott térségben segíti az eljutást. Egy-egy ilyen járat estében állítunk be FLIRT motorvonatot a dízel Desiro motorvonat helyett. Azok számára is számos közvetlen, átszállás nélküli vonat áll rendelkezésre, akik Piliscsaba és Esztergom közötti településeken élnek, illetve oda/onnan utaznak.”

dorogimedence.hu
MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság