Kategóriák: DorogHírek

Új értékesítési csatorna a kistermelők számára

Hazánkban az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a termékek, amelyeket családokból, baráti társaságokból lett kistermelők készítenek. Hiszen ki ne szeretne olyan árut vásárolni, amely Magyarországon, ne adj Isten a térségben készült, bármikor utánanézhetünk az eredetének és ezen kívül még kiváló minőségű is.

Ahogyan azt Szekér Zoltántól, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnökétől megtudtuk, az alapításkor egyik fontos feladatul tűzték ki maguk elé a kistermelők értékesítési csatornájának kiszélesítését. Felismerték, a kistermelők legnagyobb problémáját az jelenti, hogyan és hol tudják eladni a kézzel, nehéz munkával előállított termékeiket. Az egyesület ezért nyáron olyan pikniktúrákat szervez, amelyekben az élményszerzés mellett a helyi termelők portékáiból összeállított piknikcsomagot is megkóstolhatják a résztvevők. Télen pedig gondosan összeválogatott karácsonyi ajándékkosarat kínálnak cégvezetők, önkormányzatok és magánszemélyek részére.

Az idei kosárban több olyan termelő is van, akik már tavaly is részt vettek a programban. Ők idén is örömmel vállalták a felkérést, hiszen a program az elmúlt évben is nagyon sikeres volt, így bíznak az idei szezonban is. Az egyesület tagjai a kosár összeválogatásánál ügyeltek arra, hogy csak a térségben előállított, kiváló minőségű áruk kerüljenek bele. Így megtalálhatók benne a Pilisi Levendula különlegességei, több pincészet (Fülöp Pince, Kostel, Szivek Pince) díjnyertes bora, a Beerfort Sörfőzde karácsonyi söre, a Mézesvölgy egészséges méze, a Pelle-Molnár Kézműves Bonbon finomságai és a Csodafa Kézműves Termékek házi lekvárjai is.

Az ajándékkosár másik különlegességét az egyedi tervezésű, karácsonyi kartondoboz borítás adja, amely már ránézésre sejteti, valóban tartalmas lesz a doboz belseje is. Arról nem beszélve, hogy maximális védelmet nyújt a termékeknek és a szállítás is könnyebb lett ezáltal.

Az egyesület elnöke reméli, idén is nagy lesz a kereslet a különleges karácsonyi ajándékkosarak iránt és sok ember arcára tudnak mosolyt csalni, amikor kibontják a csomagjukat.