Kategóriák: EsztergomHírek

Sikeres volt a Társasházak napja Esztergomban is

Országosan csaknem ezer, többségében társasházi közös képviselő vett részt meghirdetett „Társasházak napja” című konzultációs programsorozaton, amelynek során valamennyi érdeklődő előtt nyitva álltak a katasztrófavédelmi kirendeltségek, köztük az esztergomi is.

Az eseménysorozatra érkezők közül a legtöbben a lakóépületek közlekedőinek rácsos lezárásával kapcsolatban kérdezősködtek.

Megyénkben két helyszínen, Tatabányán és Esztergomban a katasztrófavédelmi kirendeltségeken várták a társasházak közös képviselőit, illetve az érdeklődő lakókat a felmerülő kérdéseikkel. A legtöbb esetben a lakóépületek közlekedőinek rácsos lezárásáról, az ott tárolt bútorokról, kerékpárokról, motorbiciklikről, a folyosókon elhelyezhető tárgyakrol, valamint az éghető anyagok szabályos tárolásával kapcsolatban kért a lakosság tájékoztatást. A fűtési szezon közeledtével sok helyen szóba került a szén-monoxid-mérgezések megelőzése, illetve a kéményseprőipari szolgáltatás átvétele óta szerzett tapasztalat.

Az első országos konzultációs napok rendezvénysorozat célja az volt, hogy a társasházak és a lakóközösségek számára minél szélesebb körű tájékoztatást adjon a katasztrófavédelem a tűzbiztonsággal, az előfordulható veszélyekkel, a jogszabályi követelményekkel, a megelőzés lehetőségeivel és a tűz esetén tanúsítandó helyes magatartásokkal kapcsolatban. Szempont volt továbbá, hogy a biztonság növelését szolgáló információkkal, szabályokkal ne csak a hatósági eljárások során találkozzanak az érintettek, hanem már azt megelőzően, a felkészülési időszakban is. Ugyanakkor a nyílt napnak fontos célja volt az is, hogy ezek az információk minél kötetlenebb, érthetőbb formában jussnak el a lakóközösségek képviselőihez, hiszen – mint az elmúlt napokban bebizonyosodott – igyekeznek tenni a biztonságért.

Aki a rendezvénysorozatot követően is kérdezni szeretne, az megteheti ezt, hiszen tájékoztatás a normál ügyfélfogadási időben is kérhető az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségeken.

Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelmi kirendeltségeinek ügyfélfogadási rendjét itt megtekinthetik.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu