Kategóriák: HírekTát

Kiállítás Táton

Szeptember 7-én, csütörtökön 18 órakor nyílik meg a Nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ Képzőművész Körének kiállítása a Táti Galériában.

A kiállítást Gelencsér Gézáné rajztanár, a Kör vezetője nyitja meg. Közreműködik a Silver Blue Gitárduó (Maloványi László és Kerle Tibor).

A tárlat szeptember 29-ig tekinthető meg. Hétfő, kedd, csütörtök: 8-16 óráig. Szerda, péntek 8-18 óráig a Táti Galériában ( (Kultúrház és Könyvtár 2534 Tát, Móricz Zsigmond u. 2.).

Kiállítók:
Asztalosné Haver Ida, Eipl Jánosné (Cserép Anna), Gelencsérné Heizelmann Izabella, Hegyiné Deák Mari, Horváth Péterné (Alács Margit), Krasznai Jánosné (Mayer Gabriella), Kiss Julianna, Kollárné Nadrai Andrea, Némethné Novák Adrienn, Pászty Györgyné, Puxler Judit, Solymos Lászlóné (Fehér Erzsébet), Szabó Lászlóné (Kaszás Katalin)

A képzőművész kör bemutatása:
2004 januárjában indítottam a szakkört felnőtteknek “Szénrajztól az olajfestésig” címmel. Átlaglétszám 18-20 fő. Végzettségüket, munkahelyüket tekintve széles a skála. De egységessé teszi a kört a művészet szeretete, és az az igény, hogy az alkotómunka alapjait úgy elsajátítsák, hogy ne dilettáns giccsfestők legyenek.
Minden szerdán 2-től 6-ig tart a szakköri foglalkozás. Tavasztól őszig kint a szabadban festünk, a Duna-part, a parkok, a környék a témáink. Együtt festettünk Majkon, Zsámbékon, Esztergomban, Táton. Télen a volt általános iskola egyik termében dolgozunk. Az említett címnek megfelelően 4 éves kurzusként építettem fel a szakköri stúdiumot. A szén, a pasztell, a tempera volt a kezdő technika, majd az olaj, akril, akvarell következett. A tájfestés mellett a csendéletek, majd a portré volt a téma. Aki 4 éven keresztül végigjárta ezt az utat, sokat fejlődött. Közösen tekintettünk meg több kiállítást Szentendrén, Esztergomban, Győrött, Pécsett, Budapesten, Tatán. Nyári alkotótáborokban, országos pályázatokon is sikeresen szerepelt több tagunk.
Gelencsér Gézáné rajztanár, a kör vezetője.

Forrás: Kultúrház és Könyvtár, Tát

Megosztás