Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Hatékony együttműködés a labdarúgás területén

Évértékelő fórumot tartottak a megyei labdarúgás biztonsági intézkedéseivel kapcsolatban. A résztvevők elemezték a rendőrség és a polgárőrség hatékony munkáját a labdarúgó mérkőzéseken. A szakemberek kifejtetették, hogy fontosnak tartják a további együttműködést, hiszen megyénkben több mint ezer mérkőzés zajlik évente.

Kancz Csaba, az MLSZ megyei elnöke elmondta, Magyar Labdarúgó Szövetség 2013 őszén kötött együttműködési megállapodást az Országos Polgárőr Szövetséggel, ezt követően pedig az igazgatóság felvette a kapcsolatot a megyei polgárőrökkel, és helyi szinten is megvalósult ez az egyezmény még 2014-ben. Egy évvel később paktum született a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysággal is. A megállapodások fő célja a mérkőzések biztonságos lebonyolítása, a rendbontások elkerülése.

Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgár Szövetség elnöke hangsúlyozta, a kisebb egyesületeknek ez a százezer forint nagy segítség, többek között formaruházatra, gépjárműre költötték. Ezt követően megköszönte a megyei egyesületek nevében a segítséget, majd reményét fejezte ki, hogy jövőre ismét kapnak támogatást az arra érdemes közösségek.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, az MLSZ megyei igazgatóságának elnökségi tagja elmondta: „a játékosok, az edzők és a sportszakemberek nélkül nem működhetne a megye labdarúgása, de mérkőzést rendezni rendezők nélkül sem lehet. Ők azok, akik a szabadidejüket feláldozva azon dolgoznak, hogy biztosítsák a mérkőzések zavartalan lezajlását. Mindenképpen megérdemlik, hogy megemlékezzünk a tevékenységükről és megköszönjük nekik azt az áldozatos munkát, amit a labdarúgás érdekében végeznek. Ott, ahol ebbe a munkába még a polgárőrök is bekapcsolódnak, azt az együttműködés különösen meg kell becsülni.”

Farkas Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a mérkőzéseken történt csekély számú rendbontásról számolt be. „Mi arra törekszünk ebben a szezonban is, hogy a szövetséggel együttműködve és a polgárőrséget magunk mellett tudva garantálni tudjuk rendezvények biztonságát”- mondta.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója az elmúlt évek tapasztalatait összegezve elmondta, több mint ezer mérkőzés van évente a megyében, ennek közel 15-20 százalékát ellenőrzik a polgárőrök. Pozitív, hogy évről évre csökken a fegyelmi ügyek száma, a tavalyi évben már csak 272 ilyen ügy volt. „Az erőszak nem való a futballpályára. Minden tettlegesség rendőrségi bejelentést von maga után, zéró tolerancia van nálunk, ez a játékosok és a nézők érdekes is.”

Fotó, forrás: kemoh.hu

Megosztás