Kategóriák: DorogHírekSport

Labdarúgás: bemutatkoztak az új dorogi játékosok és edzők

Augusztus 25-én, péntek délután a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban bemutatkozót tartott a Dorogi FC.

Az ankéton Mayer László, a klub elnöke összefoglalta a nyári átigazolásokat, bemutatta az új vezetőedzőt Schindler Szabolcsot és az ő másodedzőjét, Tóth Csabát, aki egyben a szakmai vezető is. Mayer László továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy az előző szezonban kiemelkedő sikereket értek el, viszont ősszel még nehezen indult a játék, mint most, de tavaszra már összeszokott a csapat és zsinórban nyerték a meccseket. Reméli ő is, hogy a gyengébb kezdés után ismét a top 10-ben mutatkozik majd be a dorogi csapat. Az elnök beszédében azt is elmondta, hogy a mostani NB II-es mezőny nagyon szoros.

Az edzők elmondták eddigi tapasztalataikat, hogyan választották ki a játékosokat a 17/18-as szezonra, illetve, hogy a nyáron milyen felkészülő edzéseket tartottak. Schindler Szabolcs kiemelte, hogy a játékosoknak idén sokkal támadóbb szemléletű futballt kell játszaniuk, folyamatosan próbálják, melyik posztra melyik játékos a legalkalmasabb, mindemelett pedig az első célpont az, hogy dinamikus és fiatal csapat kerüljön a pályára. Tóth Csaba is megerősítette a vezetőedző szavait, fontosnak tartja ő is, hogy az utánpótlás válogatottból is kerüljenek Dorogra játékosok, hiszen egy teljesen új, fiatalokból álló csapatot szeretnének létrehozni.

A jelenlegi kölcsönjátékos közül van, aki a Haladásból érkezett és van, aki a Honvédtól. De van olyan új játékos is, akire egy szlovákiai gyakorló mérkőzésen figyeltek fel a dorogi szakemberek. A külföldi játékost meghívták, ő pedig elfogadta a felkérést, így bekerült ő is a keretbe.

Az edzők szakmai beszéde után a játékosok következtek, mindenki elmondta honnan érkezett, illetve milyen eddigi tapasztalataik vannak a sportágban. Az egyik új sportoló kiemelte, hogy nagyon fontos a türelem: a szurkolók legyenek türelmesek és ők ezt meg fogják hálálni, továbbá fontos számukra, hogy minél többen látogassanak el a mérkőzésekre, bíztatva őket ezzel a jobb játékra.

A bemutatkozó után a szurkolók és az érdeklődők tehették fel kérdéseiket, amikre az elnök és a szakmai stáb válaszolt.

A jelenlegi keret és szakmai stáb itt érhető el>>

dorogimedence.hu

Fotó: Kovács Csilla

Megosztás