Kategóriák: EsztergomHírek

Belső szivárogtatót keres az esztergomi kórház

A belső kiszivárogtatót keresi az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgatója, miután a múlt héten az RTL Klub és az ATV stábja is riportot készített az intézmény szülészetén tapasztalható katasztrófális állapotokról – írja az Átlátszó.

A kutakodással az atlatszo.hu információ szerint a főnővért bízta meg felettese. Kanász Gábor, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgató-főorvosa pár nappal a két riport leadása után belső vizsgálatot indított.

„Ki adhatott felvilágosítást az osztályértekezletről, a szülészet helyzetéről?” – a blog úgy tudja, ezek a fő megválaszolandó kérdések. Azt írják: a főnővér a kórházi dolgozóktól kinyomtatott, írásos nyilatkozatot vár, miszerint az illető nem nyilatkozott egyik csatornának sem.

A belső vizsgálat határideje: augusztus 28.

Az RTL Klub híradója augusztus 17-én, az ATV egy nappal később foglalkozott az esztergomi kórház szülészetével. Az első riport hangsúlya inkább a szakemberhiányon volt, a másodiké pedig azon, hogy az épület felújítása miatt mostoha körülmények alakultak ki az intézményben.

Az ATV-nek helyi jobbikos és DK-s politikusok is kifejtették a véleményüket. Megszólaltak kórházban ápolt betegek rokonai is, akik megerősítették a rejtett kamerával készült felvételeken látszódó helyzetet.

A főigazgató egyik stábnak sem nyilatkozott. Egyelőre nem válaszolt az Átlátszó érdeklődésére sem.

Forrás: videkicsajok.atlatszo.hu
Fotó: Google

Megosztás