Kategóriák: DorogHírek

Elbúcsúztak Gyöngyös Ferenc érdemes esperestől

Elbúcsúzott a városvezetés Gyöngyös Ferenc érdemes esperestől az augusztus 11-én megtartott rendkívüli testületi ülésen. A Szent József Plébánia pápai káplánja – negyed évszázados dorogi szolgálat után – augusztus 1-jén nyugalomba vonult – írja Dorog város a honlapján.

Gyöngyös Ferenc 1946. december 4-én született Esztergomban. Érseki Hittudományi Főiskolát végzett, 1971-ben szentelték fel. Káplán volt Ludányhalásziban, Érsekvadkerten, plébános Mohorán, Mogyorósbányán. 1992-től Dorogon a Szent József plébánián dolgozott. Nevéhez fűződik a templom renoválásának befejezése, valamint az új kórházkápolna létrehozása, a templom barokk oltárának felújítása és orgonájának korszerűsítése.

Dorogon a várakozás időszakának nyitányaként minden évben főszerepet vállalt a hagyományos adventi gyertyagyújtó szentmise és Istentisztelet megszervezésében. 2002 óta az ökumenikus szertartásokon a katolikusok (Szent József és Szent Borbála templom) mellett az evangélikus és a református felekezetek is részt vettek (vesznek), így a keresztény hívek száma a Hősök terén megtartott gyertyagyújtó ceremónián minden évben elérte a több százat.

Negyed évszázadot szolgált Gyöngyös Ferenc Dorogon, 70 évesen, augusztus 1-jén vonult nyugdíjba. A hívek július 31-én, utolsó miséjén búcsúztak el tőle.

Fotó, forrás: dorog.hu

Megosztás