Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Fiatal nőt gázoltak el Dorogon

Nem adta meg az elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen az az esztergomi férfi, aki egy 24 éves nőt gázolt el Dorogon, az Esztergomi úton, még januárban. A rendőrök a napokban fejezték be az eljárást és vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság közúti baleset gondtalan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 61 éves esztergomi lakos ellen.

A gyanúsított 2017. január 29-én 17 óra 55 perckor Lada gyártmányú személygépkocsijával Dorog belterületén, az Esztergomi úton nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan áthaladó 24 éves nő részére és a jármű jobb elejével elütötte. A balesetben a gyalogos súlyosan sérült.

A baleset vizsgálói a napokban a baleset okozójával szemben az eljárást befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal az Esztergomi Járási Ügyészségnek megküldték.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

Fotó, forrás: police.hu

Megosztás