Kategóriák: EsztergomHírek

Látványterv az új esztergomi körforgalomról

Esztergomban a Baross utca és a tervezett 2. sz. körforgalom útépítése jelenlegi ütemezés szerint várhatóan 2017 október végéig készülhet el – számol be a munkálatokról dr. Szerencsés Gergely, Esztergom város képviselője, a Facebook oldalán.

Az épülő kivitelezési munka műszaki tartalmáról a megküldött helyszínrajz ad a lakók és az itt közlekedők számára tájékoztatást (borítókép).

A Baross Gábor út-Sugár út-Ady Endre utca kereszteződésében megvalósuló körforgalomhoz kapcsolódó utcák csatlakozási módja alapvetően nem változik meg. Kizárólag a Sugár út és a Baross G. utca eddigi „T” csomópontja változik át körforgalmú csomóponttá. Az Ady Endre utca becsatlakozása ugyan egészen a körforgalom kivezető ágához közel történik, de nem külön ágként, hanem továbbra is a Sugár utcához kapcsolódik. Ezek mellett egy burkolt bejáró út épül a körforgalom miatt „elzárt” lakóépületekhez, amely a Sugár útról nyílik majd – részletezi Gergely.

Az útépítés alapvetően 3 fázisból áll. Jelenleg le van zárva a Baross Gábor utca vége és az egyirányú szakasza. Amint a körforgalom egyik fele elkészül, valamint az egyirányú utcaszakaszt is megépítik, ez a szakasz korlátozottan újra használható lesz. Ezt követően félpályásan lezárják a Baross Gábor utcában a Sugár út és vasútállomás közötti részt, egyirányúsítják a forgalmat. Az utolsó szakaszban lezárják az Ady út-Sugár út kereszteződést, amíg befejezik a körforgalom építését, illetve az Ady és a Sugár út csatlakozását. A forgalmi változások idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

Forrás: dr. Szerencsés Gergely Facebook oldal

Megosztás