Kategóriák: EsztergomHírekTokod

Mosolygós arcok a tűzoltóságokon

A térségünkben számos helyen különféle rendezvényekkel, gyermekprogramokkal készültek a tűzoltók, hogy a gyermekek napján mindenkinek az arcára mosolyt csaljanak.

A rendezvények mellett valamennyi tűzoltóság, illetve önkéntes tűzoltóság nyitott kapukkal várta az érdeklődő csemetéket és szüleiket, köztük Tokodon, Sárisápon, Mogyorósbányán, Esztergomban és Pilismaróton.

Idén is rengetegen látogattak el a tűzoltóságokra és ismerkedtek meg a tűzoltó szakfelszerelésekkel, ültek fel a gépjárműfecskendőkre és próbálták ki azt, hogy milyen is tüzet oltani egy gyorsbeavatkozó sugárral, vagy hogyan kell tömlőt gurítani. A gyerkőcök számos kérdést tettek fel a tűzoltóknak, mert mindenről tudni akarták, hogy mire való, a tűzoltók pedig nagyon sok titkukat felfedték az apróságok előtt, akik mellett szüleik is beleláthattak a világukba, megtudták, hogyan és mivel lehet egy roncsból kiszabadítani egy embert, hogy milyen nehéz a menetfelszerelés, vagy mi a legnehezebb a hivatásukban.

Első alkalommal rendezték meg a Sárisápi tűzoltó és Gyereknapot Sárisáp Önkormányzata segítségével, ahol a gyermek programok mellett, prevenciós előadásokkal és látványos tűzoltó bemutatóval is készültek a szervezők, ahol a sárisápi önkéntes és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mutatták be szaktudásukat. A feltételezés szerint, két személyautó ütközött össze, majd az egyik ki is gyulladt, a másik járműbe pedig egy sérült szorult a roncsok közé.

További fotók>>

Fotók, forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Megosztás