Kategóriák: EsztergomHírek

18 évet kapott a hamutartós gyilkos

Egy férfi két éve részegen hamutartóval fejbe vágta 88 éves esztergomi szállásadóját, akinél szívességből lakhatott az élettársával, majd megverte az öreg férfit, aki néhány percen belül életét veszítette.

A Győri Ítélőtábla jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélte a tettest B. Cs-t – értesült a bírói döntésről a kemma.hu

A közelmúltban jogerőssé vált az a bírói döntés, miszerint a 48 esztendős B. Cs-nek 18 esztendőt kell fegyházban töltenie gyilkosság miatt. A tettes és élettársa szívességi lakáshasználóként éltek a későbbi áldozat esztergomi otthonában. Többször is a nyugdíjas férfi pénzére szorultak, ennek ellenére megesett, hogy az ittasan agresszívvé váló B. Cs. nemcsak élettársát bántalmazta, de szállásadójukat is.

A gyilkosság napján az idős ember 88. születésnapját ünnepelték, és sok alkoholt fogyasztottak. Délután a két férfi szóváltásba keveredett, mert a sértett felrótta a vádlottnak, hogy pénzt vett ki a zsebéből. Később azt is mondta, hogy kirakja őket a lakásából.

Erre B. Cs. feldühödött, és magához vett egy üveg hamutartót, amivel hátulról fejbe ütötte az öreget, majd testszerte bántalmazta. A legyengült szervezetű úr hanyatt esett és vérezni kezdett; néhány perc múlva életét vesztette. A vádlott ezt követően lefeküdt aludni.

A Tatabányai Törvényszék B. Cs.-t – az időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt – 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése, míg az ügyész annak súlyosbítása érdekében jelentett be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla bírói tanácsa a vádlottal szemben kiszabott büntetés mértékét helybenhagyta. Indokolásuk szerint a törvényszék által rögzített tényállás megalapozott, abból okszerűen vonták le a következtetést, és a bűncselekmény minősítése is helytálló. Egyetértettek az elsőfokú bíróság azon okfejtésével, miszerint a vádlottat ölési szándék vezette.

Forrás: kemma.hu