Kategóriák: DorogHírek

Dorogi Eötvös iskolások a képzőművészeti versenyen

A Szentesi Szivárvány Művészeti Iskola és a SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék ismét meghirdette, immár 8. alkalommal országos képzőművészeti versenyét ZÖLD GONDOLAT címmel. A dorogi Eötvös alkotókör az versenyen kiválóan teljesített.

A 2016/2017. tanévben meghirdetett pályázat célja, hogy felhívják a tanulók figyelmét a veszélyeztetett állatokra és növényekre, erősítsék elköteleződésüket a természet védelme iránt, illetve ennek megjelenítése a képzőművészet nyelvén, amely lehetőséget biztosít a tehetséges tanulóknak bemutatkozásra. A versenyt két korcsoportban a 2010-2006 között születtek, illetve a 2006-2002 születettek számára hirdették meg. Az intézmények korcsoportonként maximum 15 tanulóval (tanulónként 1 alkotással) nevezhettek. Az Eötvös Alkotókör a 2. korcsoportban 4 tanulóval nevezett.

A pályázati feladat a következő volt: A versenyző lakóhelyén vagy annak közelében található védett növényről és, vagy állatról bármely festészeti vagy grafikai technikával plakát készítése. Az országos döntőben azok a versenyzők vehettek részt, akiket az elődöntőre beküldött alkotásaik zsűrizése alapján a versenyszervező meghívott. A versenyre 61 intézményből 753 pályamunka érkezett be. Korcsoportonként 25 pályázó kapott lehetőséget, hogy városát, iskoláját helyszínen képviselje.

A dorogi alkotókör négy pályamunkát küldött be, ebből három pályázó a döntőbe is meghívást kapott. A döntő 2017. május 20-án került megrendezésre. Egy előre meghatározott védett növényt vagy állatot kellet plakát szerűen ábrázolniuk a versenyzőknek, különleges érzelmi megközelítéssel egyéni kompozíciót hozva létre. Erre a feladatra 3 óra állt rendelkezésre, az eredményhirdetésre délután került sor. Dorogról Limpár Csenge korcsoportjában második helyezést ért el, Mihalovics Panka különdíjas lett, Zibák Fanni pedig dicsérő oklevélben részesült. A négy legeredményesebben felkészítő tanárt is elismerésben részesítették, köztük az alkotókör vezetőjét, Kolonics Pétert.

Fotó, forrás: dorog.hu