Kategóriák: DorogHírek

Átalakítások a dorogi egészségügyi rendszerben

A közelmúltban felröppent hírek szerint a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelőt az esztergomi Vaszary Kolos Kórház fennhatósága alá vonnák – írja a kemma.hu

A Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás rendkívüli közgyűlésének egyetlen napirendi pontja az Esztergom és Dorog egészségügyi intézményrendszerét érintő átalakítási terv volt.

Dr. Tittmann János, Dorog polgármestere a bevezetőben felelevenített egy korábbi összevonási időszakot, ami Dorogra nézve katasztrofális eredménnyel járt. Így a város számára az egyesítés lehetősége rossz asszociációt jelent. Mivel nem a város és az intézmény kezdeményezte az összevonást, szerették volna tisztázni az ezzel kapcsolatban felmerült kérdéseket.

Dr. Varga Gábor, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ munkatársa hangsúlyozta, hogy egy nagyobb rendszer minőségi garanciát tud biztosítani. Ígéretet tett arra, hogy az eddigi struktúra egyelőre nem fog változni.

Dr. Kanász Gábor, a Vaszary Kolos Kórház igazgatója garanciát ígért a dorogiaknak arra, hogy a jövőben nem fognak előfordulni olyan esetek, hogy reggel csak 50 sorszámot osztanak ki a vérvizsgálatra és a többieket elküldik, mondván ennyi a napi limit.

Dr. Varga Győző, a Dorogi Rendelőintézet igazgatója szerint ki kell hozni ebből a helyzetből a lehető legjobbat. Kérdéses pont a humán erőforrások átcsoportosítása, ami a jelenlegi munkavállalók bizonyos hányadát fogja érinteni és a munkaerőhiány, ami az egészségügy egészét jellemzi.

Dr. Tittmann János zárszóként elmondta, hogy a mai napon nem kaptak a résztvevők mindenre megnyugtató választ. Ez egy későbbi egyeztetés eredménye lehet.

Forrás: kemma.hu
Fotó: dorog.hu