Kategóriák: HírekTát

Várják a jelentkezőket a táti borversenyre

Március 18-án, szombaton Borversenyt rendeznek a Táti Kultúrházban, ahova várják a táti és mogyorósbányai bortermelőket, valamint az érdeklődőket.

Hámos Lászlót, a Táti Kultúrház igazgatóját kérdeztük a versenyről.

Táton újszerű a borverseny, vagy már hagyományosan megrendezendő esemény?

Nem újszerű. Több évtizedes múltra tekint vissza a Tát-Mogyorósbánya helyi borverseny. Egyik évben Tát rendezi, a másikban pedig Mogyorósbánya. A versenyen a két település bortermelői nevezhetnek, ahol minden évben, nagy létszámban mérik össze a „tudásukat”.

A versenyre nevezett borokat mikor és milyen formában adhatják le a borászok?

A versenyre nevezett borokat 2 db 7 dl-es palackban (azonos hordóból) lehet leadni, március 16-án, csütörtökön 15 és 19 óra között a Táti Kultúrházban. Fontos: a palackra erősített táblán (nem ragasztva) fel kell tűntetni a következő adatokat: a termelő neve, a bor fajtája, évjárata és termelőhelye. A nevezés díja: 1000 Ft/bor.

Hogyan történik a borok zsűrizése?

Az összes beérkezett bor közül válasszák meg a legtöbb pontot elért, úgynevezett „Champion” bort. Továbbá településenként választják ki a legjobb fehér, vörös és rosé bort. Ezen felül saját termelésű szőlőből készült legjobb táti és mogyorósbányai bor is kiválasztásra kerül.

Eredményhirdetés mikor várható?

Március 18-án, szombaton 17 órától a Táti Kultúrházban. A díjátadó ünnepségen a Táti Férfikórus bordalokat fog énekelni. Az esemény után pedig közös beszélgetésre és vacsorára invitáljuk a termelőket és az érdeklődőket (a vacsora ára 1.400 Ft/fő).

A tények tudatában reméljük, hogy idén is nehéz lesz a döntés, a termelők kiváló borai miatt.

Bízunk benne és sok szeretettel várjuk az érdeklődőket is!

dorogimedence.hu

Megosztás