Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Közlekedésbiztonsági helyzet a megyénkben

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes 2017. március 6-án tartott sajtótájékoztatót Tatabányán, a Szanatórium úti objektumban.

Az osztályvezető ismertette a 2017. év január-február hónap baleseti helyzetét, tapasztalatait. Az elmúlt két hónapban, 2016. év hasonló időszakához viszonyítva a megye területén 31 %-al  csökkent a személyi sérüléses, 33 %-al az ittasan okozott balesetek száma.

Az alezredes kiemelte a bekövetkezett balesetek okait. A sebesség helytelen megválasztását, a követési távolság és az elsőbbségi szabályok be nem tartását hangsúlyozta.

Sólyáné Farkas Friderika r. alezredes balesetmegelőzési tanácsokkal is szolgált, valamint felhívta a figyelmet, arra hogy a szabályszegések visszaszorítása és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a jövőben folytatódnak Komárom-Esztergom megye útjain a rendőri ellenőrzések. Kiemelte a „Finn” módszeres alkoholszondás ellenőrzéseket és az M1-es autópályán a kivezetéses műszeres sebességellenőrzéseket.

Forrás, fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság