Idén a Leányvári LCCK kupán 51 egyéni nevező és 25 páros indult.

A páros versenyszámmal kezdődött nap, amely kieséses rendszerben működött. 7 kiemelt és 18 selejtező pár indult, köztük az megyébe újra visszatérő magas szintű pingpongmágusok, mint a legendás Szikora páros. A versenyszámban a következő helyezések születtek:

  1. Szikora Bence – Szikora Márton (Leányvár)
  2. Moravcsik Marcell – Palkovics István (Tardos)
  3. Kara Tibor – Makovics Tamás (Esztergom)
  4. Séllei Mihály – Csada Zsuzsanna (Csákvár)

A Női Kategóriában 5 fős női csoportkörmérkőzés zajlott, amelyet Csada Zsuzsa (Csákvár) nyert meg Máger Edénét (Vértesszőlős) magamögé szorítva. A megosztott harmadik helyen Dósa Vanda (Leányvár) és Palkovics Nikolett (Sárisáp) jeleskedett, majd a csoport 4. helyén az idén debütált Kesztölci csapat rutinos játékosa Kara Jánosné Erika zárta a csoportot. Az utóbbi három hölgyről is elmondható hogy sokat játszottak aznap és nagy küzdelmeket hagytak a hátuk mögött, mely azt jelzi hogy valóban érdemes volt versenyt rendezni mind a női mind pedig a férfi kategóriákban.

Női Kategória:

  1. Csada Zsuzsa (Csákvár)
  2. Máger Edéné (Vértesszőlős)
  3. Dósa Vanda (Leányvár)
  4. Palkovics Nikolett (Sárisáp)
  5. Kara Jánosné Erika (Kesztölc)

A I. és a II. kategória azonos időben volt megrendezve a Pilismaróti Nyírő csarnok 9 db asztalán. 17 nevező indult a I. Kategóriában amiből 1 fő volt a Nemzeti Bajnokságból, illetve 34 nevező a II. Kategóriában indult. A versenyszámokat az I. Kategóriában 3 db 4 fős csoportban és 1 db 5 fős, a II. Kategóriában 2 db 5 fős és 6 db 4 fős csoportban rendeztük meg. A selejtezőcsoportokból  2 illetve 2 fő juthatott tovább a 8-as illetve 16-os főtáblákra a Onnantól kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem. Illetve a 3-5. helyezettek vigaszágon folytathatták a játékot, szintén kieséses rendszerben.

A I. kategóriában Szikora Bence (Leányvár) “Fehér Mágus” megnyerve a csoportját és az elődöntőben Moravcsik Marcellnek “Tardosi Highlandernek” mutatta meg varázserejét, majd a döntőben Szikora Mártonnal (Leányvár) “Tündekirállyal” kellett megküzdjön “Az egy Labda” birtoklásáért, aki megpróbálta megszorongatni az fővarázsló szakállát, sajnos ez sikertelen kísérletnek minősült félig szőrös Hobbit borításának is köszönhetően. Így első helyen zárt a fővarázsló uralva a Megyei Asztalitenisz Szövetség Főmágusa címét. Küzdelmes jó mérkőzés volt. A másik ágon az elődöntőben Szikora Márton utóbbiakban kiderült Hobbit furfanggal rendelkezve legyőzte az “esztergomi lovag” Kara Tibort (Esztergom) egy szintén küzdelmes meccsen. A Vigaszágon is nagy küzdelem volt amin a “Tardosi Hobbit Highlandere” mind két oldalon szőrös Adamik György bizonyult a legjobbnak legyőzve az “esztergomi lovagok” másik indulóját Bognár Miklóst egy ultrahosszú defender mérkőzésben. Itt az elődöntőig Brinkusz János Pilismarót rutinos mestere és Márton Tamás az Leányváriak titánja jutott.

A II. Kategóriában Osztermann Béla “Pilismaróti Barlangi Medve” arathatta legyőzve a Tokodiak egyik legrégebbi megyei játékosát Hégli Jánost (Tokod). Nagy küzdelem volt az utolsó mérkőzésük. Az Elődöntőig két Vértesszőlősi tehetség jutott Máger Edéné és Dénes Győző. A vigaszágon az Esztergomiak feltörekvő tehetsége Bors Péter bizonyult a legjobbnak legyőzve a Pest megyei Diákolimpia-bajnok Dósa Vandát (Leányvár). Az elődöntőbe az idén debütált Kochnyák Sándor (Kesztölc) és a veterán Papp Sándor (Pilismarót).

Az egyes kategóriákban a következő helyezettek örülhettek:

  1. Kategória:

Főtábla:

  1. Szikora Bence (Leányvár)
  2. Szikora Márton (Leányvár)
  3. Moravcsik Marcell (Tardos)
  4. Kara Tibor (Esztergom)

Vigaszág:

  1. Adamik György (Tardos)
  2. Bognár Miklós (Esztergom)
  3. Márton Tamás (Leányvár)
  4. Brinkusz János (Pilismarót)

2. Kategória:

Főtábla:

  1. Osztermann Béla (Pilismarót)
  2. Hégli János (Tokod)
  3. Máger Edéné (Vérteszőlős)
  4. Dénes Győző (Vértesszőlős)

Vigaszág:

  1. Bors Péter (Esztergom)
  2. Dósa Vanda (Leányvár)
  3. Papp Sándor (Pilismarót)
  4. Kochnyák Sándor (Kesztölc)

Forrás: Bánffy Domokos / Leányvári Asztalitenisz (kem-atsz.hu)
Fotó: Nyírő András (kesztolc.hu)

Megosztás