Kék hírek

Rendészeti fórum

Munkaértekezleten fogalmazták meg 2017. évi célkitűzéseiket az Esztergomi és Dorogi Rendőrkapitányság vezetői és a rendőrség munkáját segítő társzervek irányítói.

Továbbra is együtt teljesítenek szolgálatot az Esztergomi és Dorogi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök, a polgárőrök és a közterület felügyelők.

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon 2017. február 1-jén Milus Gábor r. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány helyettese köszönte meg a 2016. évi munkájukat és fogalmazta meg a 2017. évi célkitűzéseket. Külön köszöntötte Kun Csabát, a Komárom-Esztergom Megyei Polgőr Szövetség új elnökét.

A résztvevők egyet értettek abban, hogy a rendőrség és az egyéb rendészeti feladatokat ellátó szervek együtt még eredményesebbek lehetnek, ezért közös járőrszolgálatokkal növelik a lakosság szubjektív biztonságérzetét a városokban és a falvakban egyaránt. Kiemelték a térfigyelő kamerarendszerek jelentőségét és működésének ellenőrzését.

Megállapodtak, hogy a közlekedésbiztonság fokozása érdekében 2017-ban, számos prevenciós intézkedéseket és teendőket fognak végrehajtani. Prioritásként fogalmazták meg a idős korúak sértetté válásának megelőzősét és a szórólapok, nyomtatott kiadványok terjesztése mellett fontosnak tartják a célcsoportokkal történő személyes beszélgetéseket, figyelemfelhívásokat.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Megosztás