Két évet kapott a sorozattolvaj

Két évet kapott a sorozattolvaj

Hírek, Kék hírek Comments Off 37

Az Esztergomi Járási Ügyészségnek a hatrendbeli lopás bűntette és kétrendbeli lopás vétsége miatt benyújtott vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki máriahalmi, sárisápi, dági ingatlanokról lopott különféle felszerelési tárgyakat.

A férfi 2020. április 25-26-ra virradóan három különböző sárisápi ingatlanra ment be, ahonnan hintaágyat, segéd-motorkerékpárt, sarokcsiszolót, láncfűrészt, fúrógépet lopott. Az egyik sértettnek a lopással okozott kára 171.500 Ft-ot tesz ki.

A férfi 2019. november 24-én éjjel egy máriahalmi tehergépkocsinak az akkumulátorait szerelte ki, és lopta el, ezzel 113.600 Ft kárt okozott.

Az elkövető 2020. július 20-án, valamint 2020. július 24-ről 25-re virradóan egy dági ingatlan udvaráról összesen hat sértett tulajdonát képező különböző szerszámokat és háztartási felszereléseket, így horgászszéket, akkumulátort, szódás ballont, gumiabroncsot, rollert, aggregátort, fűkaszát, alufelnit vitt el, a tárgyak kivitele érdekében fogóval a hátsó kerítést kivágta. A hat sértettnek okozott lopással okozott kár  összesen 518.100 Ft.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit előkészítő ülésen 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top