Az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete a 39. Sárisápi Nyílt Bor és a 12. Sárisápi Nyílt Pálinka- és párlatverseny ünnepélyes eredményhirdetését rendezte március elsején. A borok és pálinkák zsűrizését egy héttel korábban rendezték.
A megmérettetésre 128 borminta érkezett, amelyet Gombai-Nagy Tibor borászati szakember vezetésével négy bizottság kóstolt, értékelt. Ennek alapján 19 arany, 44 ezüst és 35 bronz értékelés született.
Az oklevelek mellett serleget vehetett át vörösbor kategóriában Fetter Márton (merlot – Pilisvörösvár), Tillmann Béla (cabernet franc – Tokod) és Gáll József (cabernet franc – Piliscsév), Rosé kategóriában Mali Sándor (kékfrankos siller rosé – Sárisáp), ifj. Mali Gyula (kékfrankos siller rosé – Sárisáp), Molnár Balázs (othello rosé – Sárisáp) sorrend született.
A fehérborok közül Tillmann Béla királyleánykáját (Tokod), Jozef Keseg rajnai rizlingjét (SK-Nemcsény), valamint Olajos Ernő garamkövesdi borász chardonnay borát emelte ki a zsűri.
A borászok között a champion díjat Fetter Márton vihette haza.
A pálinkák és párlatok versenyébe 32 tételt neveztek, amelyet a Balogh Krisztián vezette négy fős zsűri értékelt. A szakember elégedett volt a tételekkel, hiszen hét arany, tizenegy ezüst és öt bronz minősítés született. A fennmaradó kilenc pálinka nagyobb része is csak apróbb hibák miatt csúszott ki a bronz kategóriából.
A legjobb szőlőpálinkáért járó serleget Molnár Balázs (Irsai Olivér – Sárisáp), a legjobb csonthéjasért járót Bordás Zoltán (meggy – Sárisáp), almástermésűért Molnár Balázs (alma – Sárisáp) a legjobb egyéb kategóriájú pálinka díját, valamint a champion díjat pedig Kollár Károly (málna – Sárisáp) érdemelte ki.
Az eseményen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg!
Borítókép, forrás: Sárisáp.hu Facebook-oldal