Hírek

Új pszichoaktív anyaggal kereskedett

Meghosszabbíthatják annak a férfinek a letartóztatását, aki 2023. novembere és 2024. februárja között új pszichoaktív anyagot és kábítószert (amfetamint és marihuánát) értékesített több személy részére egy Esztergomhoz közeli településen.

A házkutatás során a bérelt lakóingatlanban található ágyszivacs alá rejtett övtáskából fehér port tartalmazó tasakot, alufólia pakkot, zöld növényi törmeléket, továbbá készpénzt, őrlőket, fehér porral szennyezett mérleget, különböző fajtájú pipákat, valamint egy maroklőfegyvert és lőszereket foglalt le a nyomozóhatóság.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben 2024. február 15-én rendelte el a férfi letartóztatását. Most harmadik alkalommal hosszabbíthatják meg a letartóztatását.

Az indítvány szerint az elkövető szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint ismételten hasonló jellegű, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Ezért az ügyészség indítványban a letartóztatás 2024. október 15-ig történő meghosszabbítását kezdeményezte. A bíróság az indítvány alapján ülést tart, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség