Hírek

Nyári szépségtrükkök: Hogyan maradjunk ragyogóak és hidratáltak a forró napokon?

A nyár beköszöntével a napok rövidülnek, a hőmérséklet emelkedik, és egyre több időt töltünk a szabadban. A strandolás, a kerti sütögetések és a szabadtéri programok mellett azonban fontos odafigyelnünk bőrünk egészségének megőrzésére is. Ahhoz, hogy bőröd ragyogó és egészséges maradjon a nyári hónapokban, érdemes különös figyelmet fordítani az arctisztításra, hidratálásra és fényvédelemre.

Frissítsd fel bőrödet nyáron tonikkal!

A melegben a bőr zsírosabbá válik, szennyeződések halmozódnak fel rajta. Ezért fontos a reggeli-esti arctisztítás részeként a frissítő tonik használata. Válassz egyet az alkoholmentes tonikok közül, ami gyengéd a bőrödhöz, és hidratáló összetevőket tartalmaz.  

Így használd: A tonikot egyszerűen vidd fel tiszta kézzel a bőrödre és gyengéden ütögesd be. Használd reggel és este az arctisztítást követően, a hidratálás előtt. 

Tippek a választáshoz: 

  • Érzékeny bőrre: alkohol- és illatmentes tonik.
  • Zsíros bőrre: pórusösszehúzó hatású tonik.
  • Száraz bőrre: hidratáló összetevőket tartalmazó tonik.
  • A hidratáló tonik mist-eket a nap bármely szakában alkalmazhatod, ha egy kis extra frissítésre, hidratálásra vágysz.

Hidratálj okosan!

A kánikula kiszárítja a bőrt, ezért fontos a hidratálás kívül és belül is. Igyál sok folyadékot, és használj hidratáló krémet az arcunkra és testünkre. Válassz könnyű, olajmentes krémet, mely a hidratálást elősegítő hialuronsavat tartalmaz. 

Használat: A krémet mindig tiszta, száraz bőrre vigyük fel, és masszírozzuk be, amíg be nem szívódik. Használjuk reggel és este is. 

Tippek: 

  • Kerüld a forró vizet.
  • Fogyassz friss gyümölcsöt és zöldséget.
  • Kerüld a túlzott alkohol és koffein fogyasztást, mert ezek dehidratálják a szervezetet.
  • Figyelj a bőröd jelzéseire.

Az elengedhetetlen fényvédelem

A napfény ultraibolya sugárzása nem csupán barnulást idéz elő, de hosszabb távon ráncok, pigmentfoltok és súlyosabb esetekben bőrrák kialakulásához is vezethet. Ezért elengedhetetlen a fényvédő krém használata még felhős időben is. 

Válassz olyan fényvédőt, ami széles spektrumú védelmet nyújt az UVA és UVB sugárzás ellen, és legalább SPF 30-as védelmi faktorral rendelkezik. Fontos, hogy a választott krém vízálló legyen, így akár úszás vagy izzadás közben is megbízható védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen. Arcodra érdemes lehet külön fényvédőt beszerezned a bőrtípusodnak megfelelő fényvédő arckrémek közül.  

A fényvédő krém helyes alkalmazása: 

  • Vidd fel a krémet a napra való kimenet előtt, legalább 20 perccel.
  • Ne feledkezz meg a fülről, az ajkakról, a kézfejről és a lábfejéről sem.
  • A megfelelő mennyiség, egy teáskanál az arcra, és 6 teáskanál a fürdőruhás testen eloszlatva egyenletesen.
  • Ismételd meg a krémezést 2 óránként, úszás vagy izzadás után pedig még sűrűbben.

A nyár izgalmas kalandjai közepette könnyű megfeledkezni a megfelelő hidratálásról és fényvédelemről. Reméljük, hogy tippjeink segítenek, hogy egész nyáron frissnek és ragyogónak érezhesd a bőröd.

Megosztás