Dorog

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon. Május 25-én, szombaton a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének parkolójában több százan gyűltek össze, hogy betekintést nyerjenek a tűzoltók mindennapjaiba, illetve kipróbálhassák a járművek szirénáit és az oltáshoz szükséges eszközöket.

Kiss Zoltán, a Richter létesítményi tűzoltóságának parancsnoka elmondta, hogy a program során bemutatkozott a teljes járműparkjuk a felszereléseikkel együtt, melyeket rendszeresen bővítenek. Sőt, idén újdonságként mentőautó is volt a helyszínen, amit szintén birtokba vehettek a gyerekek. „A tűzoltó gyereknappal hagyományt szeretnénk teremteni. A célunk pedig az, hogy a résztvevők betekintést nyerhessenek a mindennapi munkánkba, illetve bemutassuk hogyan fejlődünk évről évre és hogy milyen magas szintű védelmi rendszert működtetünk” – tette hozzá Kiss Zoltán.

A rendezvényen a Richter Óvodai munkatársai biztosítottak a korábbiaknál színesebb programot, rajzolási lehetőségeket, interaktív játékokat kisebbeknek, nagyobbaknak egyaránt. Továbbá a gyerekek felpróbálhatták a tűzoltóruhákat, illetve a sisakokat. A tűzoltóautókba beülve pedig igazi lánglovagnak képzelhették magukat, mikor elindították a szirénát, míg a bátrabbak tálcatűzoltáson is részt vehettek.

A létesítményi tűzoltók egyébként egész évben edzenek, valamint rendszeresen versenyeken is részt vesznek. 2022-ben pedig a CTIF által szervezett Nemzetközi Tűzoltó Olimpián a hagyományos B kategóriában, a kismotor fecskendő szerelésben és váltófutásban bronz minősítést szereztek.