Hírek

Megújul a tokodi iskola

131.093.316 forint támogatásból újul meg a Tokodi Hegyeskő Általános Iskola. A beruházást az Esztergomi Tankerületi Központ és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. konzorciumban valósítja meg. A projekt tervezett kezdése 2024. június 1., ami várhatóan 2026. december 31-ig fejeződik be.

Május 24-én a TOP_PLUSZ-3.3.3-23-KO1-2024-00002-es számú projekttel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak az intézményben. Pont esett az eső, így vizes vödrök várták az ide érkezőket. A vödrök, valamint az emeleti helyiségek salétromos falai jelezték, jó helyre jön a pénz.

A tájékoztatón Bánhidi László, Tokod polgármestere elmondta: 2019 októberében csapadékos időszak során tapasztalták, hogy beázik az intézmény. A megoldás már nagyon időszerű. Popovics György, a Komárom-Esztergom vármegyei közgyűlés elnöke hozzátette, a beázások megszüntetése mellett az energiahatékonyság érdekében szigetelni fogják a tetőszerkezetet, amelyre napelemeket is felszerelnek. Erős Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: Tokod szép jövő előtt áll. Bánhidi László, Muszela Szabolcs, az esztergomi tankerület igazgatója és Kornokovics Attiláné, az iskola igazgatója is köszönetet mondott a támogatásért.

A projektről: a beruházás során megtörténik a tornaterem tetőszerkezetének cseréje és vízszigetelése, illetve az erősen károsodott eresz csomópont helyreállítása. Az energiafogyasztás csökkentését szolgálják a tetőre telepíteni tervezett napelemek. Emellett megvalósul a projektarányos akadálymentesítés is az épületben, amely elsősorban a bejárathoz vezető megfelelő rámpa kialakítását tartalmazza.  A napelemeknek köszönhetően rezsi költség kb. 20%-kal csökken, míg a CO2 kibocsátás évi 1,4 tonnával kevesebb lesz.

Megosztás