Dorog

Ifjúsági hangversenyt rendeztek Dorogon

Az Alkotó Muzsikusok Társasága nevű összeművészeti egyesület tagjai legelőször 1996-ban tartottak Dorogon hangversenyt. Azóta rendszeresen ellátogatnak Dorogra és vagy a zeneiskolában vagy a könyvtárban koncerteznek. Ezekre a rendezvényekre az a jellemző, hogy a Társaság zeneszerzőinek, íróinak, költőinek alkotásait ismerheti meg a felnőttekből és gyerekekből álló közönség.

Az AMT jelenlegi elnöke, Szendi Ágnes a dorogi zeneiskola zongoratanára felkéri tanár kollégáit, hogy válasszanak a gyermekeknek komponált művekből. Idén május 8-án a zongora-, a furulya- és a hegedű tanszak képviseltette magát. A felkészítő tanárok a következők voltak: Rebe Attila, Szabóné Érdi Mónika, Szendi Ágnes.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy a zeneiskola korábbi növendéke, egy rövidebb ideig tanára, jelenleg az Operaház korrepetítora, zongoraművész és zeneszerző, Kálvin Balázs közreműködött a műsorban, saját művét és egyik kollégája darabját is zongorázta, melyekkel nagy sikert aratott. Balázs is csatlakozott zeneszerző tagként az Alkotó Muzsikusok Társaságához.” – közölte portálunkkal Szendi Ágnes.

Az eseményen Asztalos Alíz, Csepregi György, Hajdu Lóránt, Kálvin Balázs, Mérész Ignác, Nógrádi Péter, Szánthó Lajos és Szendi Ágnes zenedarabjai hangzottak el, az irodalmi vonalat Forgács Éva és Zubor Erzsébet képviselte. A zeneiskola szép dísztermét betöltő nagylétszámú közönség lelkes tapssal köszönte meg a fellépők muzsikálását.

Megosztás