Dorog

Világbajnokokkal készül a Hell Boxing Kings-re Kolozsvári Ramón

A 28 éves dorogi sportoló élete legnagyobb dobására készül. Az első castingon már túl van, célja, hogy ott legyen a Hell Boxing Kings döntőjében.

Kolozsvári Ramón, a Fighting Kempo Pokorni Team SE sportolója korábban kiválóan szerepelt különböző küzdősport versenyeken, azonban egy hosszú kihagyás következett, ami után 2023 augusztusában tért vissza újra a küzdősportok világába.

A visszatérése óta töretlenül edz és várva várt egy nagy lehetőségre, ami most megadathat neki. A sportoló a Fighting Kempo esztergom-kertvárosi és sárisápi klubjait is látogatja, mindezek mellett az immáron 5. Danos Shihan Pokorni Gábor vezetőedző magánedzéseire is jár. Továbbá erőnléti edzéseket is végez, amit a dorogi Don Rico Pizzéria és Étterem biztosít számára, így összesen heti 10-12 edzéssel készül élete legnagyobb megmérettetésére, a Hell Boxing Kings versenysorozatára! A különböző médiafelületekre feltöltött felkészülési videói által többen is felfigyeltek a 28 éves sportolóra, egy követője pedig boxkesztyűt ajándékozott neki, ezzel is támogatva a felkészülését.

A többlépcsős versenysorozat, a Hell Boxing Kings, 10 ország részvételével és a világhírű boxoló Roy Jones JR. promótálásával Magyarországon kerül megrendezésre. A jelentkezés leadását követően mind a 10 országban úgynevezett „casting” eseményeket hoztak létre az erre kiválasztott harcosok számára.

– A casting óriási élmény volt, többek között Erdei Zsolt, Kótai Mihály, Szikora István (Bunyós Pityu) és további nagy nevek előtt kellett bemutatnom tudásomat, mindezt kamerák jelenlétében. Kellett pont kesztyűzni, zsákolni, fedeles labdázni, ugráló kötelezni és még ütőerőt is mértek! Profi szervezésben zajlott az esemény és adott egy óriási plusz löketet, hogy mindent beleadva hozzam a lehető legjobb formámat, amennyiben a következő fordulóba is sikeresen bejutok – mondta a dorogimedence.hu-nak Kolozsvári Ramón, majd hozzátette: – a következő lépésben ugyanis kiértesítik súlycsoportonként a szervezők által szakmai szempontok alapján választott 3 főt, és a további versenyzőket, akik lehetőséget kaphatnak negyedikként bekerülni a nézői szavazatok által. A kiértesítések folyamata május közepéig tart.

A továbbjutó sportolók – 4fő/súlycsoport/ország – egy júniusban megrendezésre kerülő versenyen bizonyíthatják felkészültségüket, rátermettségüket, akaraterejüket. Ez a verseny az amatőr ökölvívás szabályai szerint 3×3 perces küzdelmekkel zajlik. Már 3 sikeresen megvívott mérkőzéssel a versenyző tovább jut a következő fordulóba – a negyed és elődöntőbe –, ami novemberben lesz. Itt már profi szabályok szerint 4×3 perces küzdelmekkel fognak a sportolók szerepelni élő tévés közvetítés mellett.

Végül a győztesek döntőjébe jutók gáláját a miskolci DVTK arénában rendezik meg 2024 decemberében profi szabályrendszerben, de már 6×3 perces menetidőkkel. Itt dől el minden, ugyanis a győztesnek megváltozhat az élete a 100.000$-os fődíj által.

– Reménykedem és emellett mindent meg is teszek annak érdekében, hogy bejussak a további fordulókba a HBK versenyen. Amikor újrakezdtem 118 kilogrammról indultam, mára már 106,5 kg vagyok, közelítek a kitűzött 98 kg-hoz, ez is tükrözi, hogy mindent megteszek és jó úton haladok a célom felé, ami a Hell Boxing Kings dobogója. Célom elérésében a Pokorni testvérek segítenek, ugyanis Pokorni Milán és Pokorni Ádám világ- és Európa bajnoki címekkel rendelkeznek, több küzdősport szakágban. Jelenleg is aktív profi versenyzők mindketten, úgy gondolom segítségükkel eredményes tudok majd lenni a Hell Boxing Kings versenyén! Végül de nem utolsó sorban a családom és barátaim is maximálisan támogatnak a felkészülésem során. Köszönök minden segítséget és támogatást – zárta szavait Kolozsvári Ramón.

Megosztás