Dorog

Átadták a dorogi Richter hármas számú portáját

A tesztüzem után a közelmúltban nyílt meg a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének megújult személy- és gépjárműforgalmi bejárata, mellyel kapcsolatban sajtóbejárást tartottak április 11-én, csütörtökön.

Garai Zoltán, a dorogi fióktelep főmérnöke elmondta, hogy a városból kifelé, Tát irányába haladva, a MOL-kút után jobb oldalon található a dorogi telephely III-as portájaként emlegetett bejárat, ahová a teljes személy- és tehergépkocsi forgalmat is átirányították. A beruházás részeként ide került át a gyár rendészeti központja, és 50 parkolóhellyel bővült a gyár területén kívüli parkolók száma.

Irodahelyiséget is kialakítottak a rendészet számára a hármas portánál található épületben

Ribai Attila, a Rendészeti osztály vezetője elmondta, hogy a fióktelep teherforgalmának jelentős része vasúton, míg másik része közúton zajlik. Az ide érkező teherautók eddig a nehezen megközelíthető II-es portán át, a fióktelep fő közlekedési útvonalán keresztül jutottak el a célállomásaikhoz. A behajtásra használt korábbi kereszteződés közelében ráadásul két buszmegálló és a MOL-kúthoz kapcsolódó be- és kihajtósáv található. A III-as porta átalakításával és a közúti teherforgalom átirányításával a gyár egyszerűbben és biztonságosabban közelíthető meg – tette hozzá.

A sajtóbejáráson továbbá elhangzott, hogy a dorogi gyáregység területén évek óta folyamatosak az építkezések, fejlesztések. A vállalat helyi beruházási stratégiájának része az is, hogy a hatékonyabb működés érdekében átalakítsa a telephely közlekedését. A III-as porta átépítése egy évig tartott, és a több százmilliós beruházást a vállalat saját forrásból finanszírozta. A vállalat tervei között szerepel a Bécsi útról nyíló másik bejáratának, valamint az Esztergomi úton lévő épületegyüttesének modernizálása, átépítése is.

Jól haladnak az új labor építésével is

A Richter magyarországi központú, innovációra épülő, multinacionális gyógyszercég. A dorogi gyáregység több, mint 50 éve ​a vállalat legnagyobb hatóanyaggyártó egysége. A dorogi hatóanyaggyártás további fejlesztése hozzájárulhat a régió további növekedéséhez, a helyi együttműködések erősítéséhez, a szakképzett munkaerő elhelyezkedéséhez.

Kerékpártárolót és kerékpárszervizt is kialakítottak a hármas portánál
50 parkolóhelyet alakítottak ki a hármas portánál
A hármas portánál járműmérleget is telepítettek
Megosztás