Esztergom

Letartóztatták a kórházi bántalmazót

Tegnap írtuk, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki az esztergomi kórházban tört-zúzott és rátámadt több egészségügyi dolgozóra. A bíróság egy hónapra elrendelte O. Róbert előzetes letartóztatását.

Törni-zúzni kezdett egy 24 éves férfi 2024. április 6-án késő este az esztergomi kórházban, miután egyik közeli családtagjának állapotáról rossz hírt kapott. O. Róbert ütni és rángatni kezdte a folyosón lévő ajtót és felborított egy szekrényt. Tombolása ezzel még nem ért véget, kidobott két széket az ablakon, egy széket megrongált, egy cserepes virágot feldöntött és kitépett a falból egy radiátor elemet. A rongálással okozott kár meghaladja az 50.000 forintot.

Az őrjöngő férfi dühe ezután a kórházi személyzet ellen fordult. Egy ápolót és egy betegszállítót lerúgott a lépcsőn, majd őket tovább bántalmazta. Ekkor egy orvos sietett kollégái segítségére, de az elkövető őt és az időközben a helyszínre érkező biztonsági őrt is többször ököllel arcon ütötte. A biztonsági őr közben gázsprayvel lefújta a gyanúsítottat. A beteghordó a bántalmazás miatt eszméletét vesztette A bántalmazott személyek közül ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek.

A 24 éves férfi tombolásának az Esztergomi Rendőrkapitányság egyenruhásai vetettek véget. Ellenállását sokkoló, testi kényszer és bilincs alkalmazásával tudták megtörni. O. Róbertet a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Az Esztergomi Járásbíróság 1 hónapra elrendelte a férfinek a letartóztatását. A gyanúsított jelen eljárásbeli erőszakos cselekményén kívül korábban – 3 nappal megelőzően is – követett el erőszakos cselekményeket, így a bűnismétlés veszélye fennáll, valamint megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne. A letartóztatást elrendelő végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék / police.hu
Fotók: police.hu