Esztergom

Ütötte-verte a kórházi dolgozókat a dühös férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki tört-zúzott az esztergomi kórházban, illetve egy ápolót, egy beteghordót, egy orvost és egy biztonsági őrt is bántalmazott.

Az indítvány szerint a férfi 2024. április 6-án, szombaton este az esztergomi kórház intenzív osztályára akart bemenni, azonban oda őt nem engedték be. Emiatt a férfi a folyósón lévő ajtót nagy erővel rángatta, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot feldöntött, két széket kidobott az ablakon, egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár meghaladja az 50.000 Ft-ot.

Az elkövető ezután lefelé indult a lépcsőn, ahol vele szemben felfelé közlekedő ápolót és beteghordót lerúgta a lépcsőn, őket tovább bántalmazta. A férfi egy orvost és a biztonsági őrt is ököllel arcon ütött.

A férfi a bántalmazással az ápolónak, és az orvosnak is nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, a beteghordó eszméletét vesztette a bántalmazás miatt, illetve a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A biztonsági őr gázsprayvel lefújta az elkövetőt, akit a helyszínre érkező rendőrjárőrök sokkolóeszköz és bilincs alkalmazásával fékeztek meg.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság ülést tart, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg döntését.

Frissítés: Az ügyészi indítvány eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra április 9-én elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be. 

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség