Hírek

Április 7-étől érvényesek a 2023/24-es menetrend tavaszi módosításai

Több mint 40 vonalon lép életbe az ingázók számára kedvező változás, köztük a 2-es számú vasútvonalon is.

Az utazói visszajelzések és a szakmai tapasztalatok figyelembevételével az idei tavaszon is kisebb mértékben módosították, frissítették a tavaly decemberben meghirdetett menetrendet. A szokásos, úgynevezett évközbeni menetrendmódosítástól, azaz április 7-től több mint 40 vasútvonalon alkalmazkodik még jobban a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje a munkába és iskolába járási, illetve a hazautazási és átszállási szokásokhoz. A menetrend további felülivizsgálata az idei esztendőben is további két alkalommal – a nyári szezon kezdetén, illetve a tanév indulásakor, szeptemberben – lesz.

A jelenlegi, december 14-ig érvényes vasúti menetrend módosítása során – a járási egyeztetéseken túl – a tavaly nyári online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe vették több vonal esetében, hogy a vonatok még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedhessenek, így téve vonzóbbá a közösségi közlekedést és növelve annak versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben.

Például a 2-es számú Budapest-Esztergom vonalon az alábbi megállások megszűnnek az alacsony utasigény, fel- és leszállások száma miatt, ezzel a reggeli vonatok menetrendszerűsége is javul: A Nyugati pályaudvarról 4:14-kor és 5:21-kor induló vonatok (2030, 2050) nem állnak meg Magdolnavölgy megállóhelyen (5:02-kor és 6:02-kor); A Nyugatiból 4:51-kor és 5:51-kor induló vonatok (2040, 2060) nem állnak meg Piliscsév megállóhelyen (5:37-kor és 6:37-kor).

További részletek>>

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Megosztás