Hírek

Tippek a gyomok és kártevők kiirtása érdekében

A kerti munkák esetében a rendszeres feladatok mellett néha bizony extra munkára van szükség kertünk ápolása érdekében. Ilyen feladat lehet időszakosan a különböző kártevők irtása, vagy a hirtelen elszaporodó gyomokkal való küzdelem. Mindezek természetesen a megszokottól eltérő felszerelést is igényelnek, melyek beszerzése mindenképpen megtérül majd. Nézzük, hogy milyen feladatok elvégzéséről is beszélünk, és milyen eszközökre lesz szükséged mindezekhez.

Kártevők elleni küzdelem

A kertünket legkönnyebben tönkre tevő jelenség a különböző kártevők elszaporodása, mely különösen a tavaszi időszakban okoz problémát. A kertünkben található változatos növények, fák, valamint akár zöldségek és gyümölcsök védelme mind-mind fontos feladat tehát. Jó hír azonban, hogy a megfelelő permetezőnek köszönhetően a kártevők nagyrésze gyorsan kiirtható. A megfelelő permetező kiválasztásával jóval gyorsabb és hatékonyabb lesz majd a folyamat. Mindez azt is jelenti, hogy nem szükséges újra és újra ismételni a permetezést. Azt viszont mindenkinek fontos tudni, hogy sem túl hidegben vagy melegben, sem szeles időben és eső előtt nem ajánlott permetezni.

Gyomok elleni védelem

A kártevők mellett a különböző gyomnövények felbukkanása tud hosszútávon jelentős problémát okozni. A minőségi védőfóliák alapvető működése, hogy beengedi a vizet és tápanyagokat a növények gyökeréhez, valamint a talaj légzését sem akadályozza. Segítségükkel azonban gyomnövekedést megállítja. Ideális a különböző ültetett zöldségek és gyümölcsök védelméhez, az igényes pázsit fenntartásához. 

Elhelyezésük egyszerű, ellenáll a perforációnak és a napfénynek, tehát tartós és hosszú élettartamú megoldást biztosít a problémákhoz. Legtöbbször poliészter anyagú, eltérő méretekben kapható a könnyű használat érdekében.

A fenti könnyen beszerezhető eszközöknek köszönhetően te is könnyedén megvédheted kerted a kártevőktől és gyomoktól.

Borítókép: JackF – stock.adobe.com
Második fotó: FotoHelin – stock.adobe.com

Megosztás
Tegek: gyomirtás