Hírek

Fitneszparkot alakítottak ki Pilismaróton

Átadták Pilismaróton a Magyar Falu Program 6 millió forintos támogatásából létesített fitneszparkot.

Az „Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése-2022” című MFP-OJKJF/2022 kódszámú pályázattal megvalósított „Fitnesz park létesítése Pilismaróton” című projekt átadási ünnepségét március 22-én, pénteken tartották meg a Nyírő Csaba Sportcsarnok mellett.

Az eseményen beszédet mondott Hunyadi Balázs, Pilismarót polgármestere, Erős Gábor országgyűlési képviselő és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Popovics György kiemelte, hogy mindig örömmel tölti el, ha fejlődnek a kistelepülések, hiszen fontos, hogy a falvakban a városokhoz hasonlóan igénybe lehessen venni az alapvető szolgáltatásokat. Említette, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Pilismarótra összesen 238 millió forintnyi támogatás érkezett. Bejelentette azt is, hogy a TOP Pluszban 120 millió forint forrást ítéltek meg a sportcsarnok energetikai korszerűsítésére, a művelődési ház felújítására pedig mintegy 110 millió forintnyi összeget nyert el a település.

A beszédek után a diákokkal közösen vágták át a nemzeti színű szalagot, majd Kósa Ádám személyi edző az iskolások segítségével mutatta be, hogyan kell használni az eszközöket.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

Megosztás