Hírek

Online tanórát tartanak a Halak Napján megyénk horgászai

A Halak Napjának alkalmából online ismeretterjesztő előadást tart a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége, a közvetítés követhető az egyesület YouTube csatornáján – mondta a szövetség elnöke.

Zoltai Dániel tájékoztatása szerint az előadásnak március 21-én 8:55-től a Tatabányai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum ad otthont, de az előadás a KEMHESZ YouTube csatornáján is nyomon követhető, délelőtt kilenc órától:

Az itt elsajátítható tudás illeszkedik a természetismeret órák halakról szóló anyagához, így a program elsősorban a 6. osztályos tanulóknak, valamint a középiskolák 9-10. osztályos diákjainak lehet érdekes, de mások is szerezhetnek hasznos információt, és sok érdekességet megtudhatnak.

Az előadás bemutatja a hazai vizeken leggyakrabban előforduló fajtákat, valamint az érdeklődők megismerhetik a halak belső felépítését, fontosabb szerveit. Szó lesz a vizek helyzetéről is, mert március 22. a Víz Világnapja. Az online előadást Osvald Zsolt a KEMHESZ ügyvezető elnöke tartja.

A vármegyei szövetség kiemelt feladata a gyermek és ifjúsági horgászok támogatása, a víz- hal- és környezetvédelem, térségünk horgászainak és horgászegyesületeinek érdekvédelme. Az 58 egyesületet tömörítő, mintegy 19 ezer taggal rendelkező szervezet alaptevékenységénél és elhivatottságánál fogva csatlakozott a Halak Napja rendezvénysorozatához.

Országosan március 20-án, a csillagászati tél utolsó napján tartják a Halak Napján. Jelentős halaink közül ilyenkor jelennek meg a vizekben elsőként a csuka, majd a többi faj ivadékai. Ehhez a naphoz kapcsolódva országszerte ismeretterjesztő programokat tartanak a vizek élővilágával foglalkozó szervezetek.

Forrás: KEMHESZ
Fotó: a 2023-as előadáson készült

Megosztás