Hírek

Öt tipp, hogy a kert a pihenésről szóljon

Ahogy közeledik a nyár, sokunkban felmerül a vágy, hogy kertünket olyan hellyé alakítsuk, ahol minden a pihenésről szólhat. Egy olyan helyszínné, ahol stresszmentesen élvezhetjük az időt, és feltöltődhetünk a természet közelségével. Összegyűjtöttünk öt tippet, amelyek megvalósításával a kert szó hallatán nem a kerti munka fog először eszedbe jutni.

Pihenésre tervezve

A terasz egy olyan központi helye lehet kertednek, ahol kényelmes bútorokkal és megfelelő árnyékolással megteremtheted a tökéletes pihenés helyszínét. A ponyvás pergola praktikus és dizájnos megoldást nyújt arra, hogy a naptól óvjuk magunkat a legmelegebb órákban is. Akár függőágyat, akár kerti bútorokat helyezel el alatta, a lényeg, hogy egy olyan területet alakíts ki akár egy plusz oldalárnyékoló segítségével, ahol nyugodtan pihenhetsz és élvezheted a kert szépségét.

Strandolás otthon? Igen!

Ha van elég helyed és lehetőséged, egy medence vagy egy vízforgatós tó igazi luxusélményt jelenthet a nyári hőségben. Egy frissítő fürdő vagy egy romantikus esti hangulatú parti a kerti medencénél felbecsülhetetlen egy forró nap végén. Ne feledd, hogy a medence körüli terület kialakítása is fontos: kényelmes napozóágyak, napernyők és növények segítségével még kellemesebbé teheted a pihenést.

Robotfűnyíróval a kevesebb munkaért

A kert gondozása rengeteg időt és energiát igényelhet, de szerencsére ma már léteznek olyan eszközök, amelyek megkönnyítik ezt a feladatot. A robotfűnyíró egy ilyen eszköz, amely automatikusan gondoskodik a fűnyírási feladatról. Így soha nem az lesz az első gondolatod a kertbe kilépve, hogy le kellene nyírni a füvet.

Spórolj időt az öntözőrendszerrel

A fűnyíró mellett a locsolás automatizálása a másik, amivel sok időt spórolhatsz. Az öntöző rendszer kényelmes és hatékony megoldás a kert locsolására: automatizált működése időt és energiát takarít meg, miközben biztosítja a növények számára a megfelelő mennyiségű vizet, így egészséges és szép kertet eredményez. Neked pedig nem kell úgy zárnod minden napot, hogy slaggal a kezedben sétálsz körbe, és öntözöd a kertet.

Hangulatos kerti világítás

Az utolsó tippünk már csak a hangulat fokozását szolgálja. Válassz egyedi lámpákat, fákra szerelhető lampionokat, gyertyákat vagy akár biokandallókat, hogy romantikus légkört teremts a kertedben. A megfelelő világítás nemcsak abban segít, hogy könnyebben tájékozódj este is, hanem hangulatossá is teszi a kertet.

Képek forrása: canva.com

Megosztás