Esztergom

Garázsokra specializálódtak

Ítéletet hoztak azzal a három férfivel szemben, akik esztergomi garázsokból loptak.

A vádirat szerint a három férfi 2021. január 6-ról 7-re virradó éjszaka az esztergomi garázs ajtajáról a lakatot lefeszítették, és onnan szerszámokat és kerékpárt loptak, összesen 161.150 Ft értékben. Az ellövetők ebből a garázsból elloptak egy másik, 105.000, Ft értékű kerékpárt is. Térfigyelő kamera rögzítette, amint a két lopott kerékpárral két tolvaj elhajtott a helyszínről.

Szintén ezen az estén egy másik garázs ajtaját is felfeszítették, onnan 50.500 forint értékben vittek el horgászfelszereléseket és szerszámokat. Két másik garázsból is lopni akartak, azonban az egyik garázs ajtaját nem sikerült felfeszíteni, a másikban számukra értékkel bíró tárgyat nem találtak.

Továbbá a három férfi közül ketten egy nyitva hagyott gépkocsiból szerszámokat és GPS-t vittek el összesen 28.000 forint értékben, valamint egy garázsból törött távcsövet, régi evőeszközöket, jelvényeket, pálinkát tulajdonítottak el.

A három férfi közül az egyik ötször volt büntetve, többszörös és különös visszaeső, míg ketten büntetlenek.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2024. március 5. napján tartott tárgyaláson, többrendbeli lopás bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet. Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a többszörös visszaeső férfit 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, egy másik férfit 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, a harmadik elkövetőt 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, két elkövetőt 8.500-8.500 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélte. Az ítéletet az ügyész, a II. rendű és a III. rendű vádlott tudomásul vette, így velük szemben az ítélet jogerős. Az I. rendű – többszörös visszaeső – vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Térfigyelő kamera rögzítette, hogy lopott kerékpárokkal hajtott el a helyszínről két férfi:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás