Hírek

Eszközökre nyert támogatást egy csolnoki vállalkozás

A csolnoki Habeli Bt. a LEADER program keretében informatikai eszközök, továbbá konyhafelszerelési és tárgyaló terem berendezéseinek beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

A vállalkozás jelenlegi versenyképességének megőrzése érdekében kész volt minden lehetőséget megragadni. Kereskedelmi bemutatók, meetingek, csapaépítő programok szervezését is vállalják, csak azért, hogy ebben a változó világban talpon tudjanak maradni. Számos megrendelés érkezett, a gazdasági körülmények ellenére is egyre népszerűbbek lettek. Úgy tűnik találtak egy hiánypótló tevékenységet, amely a térségben újszerű, innovatív és érdeklődésre tesz szert. A terjeszkedés mellett döntöttek a könnyebb megközelíthetőség, az ingatlan alapterülete alapján. Az elmúlt időszak megmutatta, hogy fejlődni kell, új utakat keresni és azon járni. Egyre nagyobb az igény a mentálhigiéné bevezetésére. Különösen cégek fordítanak nagy hangsúlyt az egészséges lelki élet kialakítására és megtartása Meglepően sokat áldoznak mindazon folyamatok, tevékenységek finanszírozására, melyek az emberi személyiséget és a közösségi kapcsolatokat erősebbé, fejlettebbé teszik.  Ezt a piaci hiányt sikerült megérezniük. Ebbe az irányba mozdultak el, csapatépítő tréningek tartására szakosodtak.

A projekt választható önállóan támogatható tevékenységei közül az eszközbeszerzés keretében tevékenységük szükségszerű, a működéshez elengedhetetlen gépek beszerzését valósították meg. Az új környezet, a rendezvénysorozattá is formált találkozók magas színvonalat igényelnek infrastruktúra szempontjából is.

A beszerzett eszközök kiválasztásánál ügyeltek az energia hatékonyságra, a stabilitásra és az esztétikára. Vonzó, kényelmes környezetet alakítottak ki tréningjeik megfelelő szintű megtartásához.

Az IT eszközök beszerzése a kellő oktatási/kivetítési feladatokat támasztják alá. A konyhai berendezések a spontaneitást, önellátást, a közös és közösségi érzés kialakításához nyújtanak lehetőséget. Egy közös főzés, versengés még szorosabbá tudja fűzni a munkatársak kapcsolatát. Bizonyítottan a mentálhigiénés szerepek kiemelkedőek a meetingek során.

A projekt társadalmi hatékonyságát, a szekundér hatásmechanizmusát (környezetkultúrában, fenntartható fejlődés iránti érzékenységben, természetszeretetben, mozgásgazdag/egészségtudatos életmódban stb. végbemenő pozitív változások) a helyi interszektorális összefogásra alapozzák.

Megosztás