Hírek

„Tartós szeretet” – a Karitász húsvéti élelmiszergyűjtése a rászorulók megsegítésére

A Katolikus Karitász idén is nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést rendez, mely március 3. és 10. között zajlik országszerte. Az akció célja hagyományosan az, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik számára minden nap kihívást jelent a lakhatás, a közüzemi számlák befizetése, a fűtés, a gyógyszerek kiváltása vagy az, hogy az asztalra étel kerüljön. Nem csak karácsonykor, hanem nagyböjtben is érdemes rájuk gondolni. Húsvét előtt elsősorban tartós élelmiszereket vagy pénzadományokat várnak.

A „Tartós szeretet” felhívás jegyében indított gyűjtés során a Karitász arra kér mindenkit, hogy ossza meg feleslegessé vált, de még felhasználható tartós élelmiszereit azokkal, akiknek ez életmentő segítség lehet. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására egy héten keresztül az adományokat a katolikus templomokban kijelölt helyeken, valamint az egyházmegyei Karitász-központokban és adománypontokon lehet leadni. Pénzösszeg felajánlásával is támogatható a kezdeményezés.

Az akció nem csupán az élelmiszer-ellátásra terjed ki, hanem a közösségi összetartásra és a felebaráti szeretet megélésére is felhívja a figyelmet. Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei csomagokat állítanak össze, melyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló emberekhez. A kisgyermekes családok esetében az egységcsomagokat édességgel és apró ajándékokkal is kiegészítik, hogy a húsvéti ünnepek mindenki számára örömöt hozzanak.

Térségünkben az Esztergom-Bajóti Karitász Régió Központban (Esztergom, Simor János u. 126.) várják az adományokat munkanapokon 10 és 15 óra között. További gyűjtőpontok listája>>

Kérjük, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a nemes kezdeményezéshez! Segítsünk együtt azokon, akiknek a legnagyobb szükségük van rá, és tegyük emlékezetessé számukra a közelgő húsvéti ünnepeket.

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe?

  • Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával, legyen az liszt, cukor, rizs, tészta, olaj, konzerv, készétel, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg élelmiszer is segítség!;
  • a 1356-os adományvonal hívásával – ez hívásonként 500 forint támogatást jelent;
  • tetszőleges összegű online adományozással a karitasz.hu oldalon
    (Bankszámlaszámunk: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008)
  • a gyűjtés hírének terjesztésével pl. a Facebook-felhívás megosztásával.

Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír

Megosztás