Esztergom

Hősies helytállásért elismerésben részesítettek egy esztergomi tűzoltók

Első tiszti kinevezéseket, születésnapi ajándéktárgyat, szolgálati időt elismerő jutalmat, Hősies Helytállásért odaítélt elismeréseket adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató február 27-én.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója negyven év szolgálati viszonyban töltött idő elismeréseként jubileumi jutalomban részesítette Sári Ákos Donát tűzoltó ezredest, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.

2023. szeptember 17-én egy bajnoki labdarugó-mérkőzés szünetében az egyik játékos rosszul lett, eszméletét vesztette, keringése és légzése elállt. A meccs nézői között ott volt Nagy Imre tűzoltó őrnagy, az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, aki azonnal a sportoló segítségére sietett: a mentésirányító utasításai szerint defibrillátor, valamint szívmasszázs alkalmazásával végezte az újraélesztést, míg a mentők a helyszínre nem értek. Az eset súlyosságára való tekintettel mentőhelikopter érkezett a betegért, az őrnagy segített őt eljuttatni a mentőhelikopterig, amely stabil állapotban szállította kórházba a sportolót. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató Hősies helytállásért elismerésben részesítette Nagy Imre tűzoltó őrnagyot.

Sári Ákos Donát kitüntetése.

Fotók: Szőke Péter – BM OKF
Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu

Megosztás