Hírek

Fallabda bajnokságot szerveztek a rendőröknek

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Rendőr Sportegyesület 2024. február 27-én rendezte meg a 2024. évi, meghívásos Belügyminisztériumi Országos Fallabda Bajnokságot Tatabányán. Összesen 16 szervezettől 44 fő vett részt a megmérettetésen. A versenyt Ogonovszky Szilárd r. őrnagy nyitotta meg. Az indulók négy kategóriában mérték össze tudásukat. A verseny mindvégig nagy küzdelmet hozott, a 105 mérkőzés jó hangulatban zajlott.

Záró eseményként a győzteseknek és a helyezetteknek járó díjakat Boross Zoltán László r. ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Magyar Rendészeti Sportszövetég ügyvezető elnöke, Győr-Moson-Sopron vármegye rendőrfőkapitánya adta át.

A nők között Siska Odett, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozója lett az első. Második helyezést Tariné dr. Sipos Nóra, a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársa érte el. Harmadik helyezett lett Décsi-Kovács Rita, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa.

A 40 év alatti férfiak között első helyen Simon Tamás végzett, második helyezett lett Vörös Viktor, mindketten a Készenléti Rendőrség dolgozói. A dobogó harmadik fokára Bodnár János állhatott, aki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányág munkatársa.

A 40 év feletti férfiak küzdelmét Végert Csaba nyerte, őt követte Forgó Gábor, ők a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai. Harmadik helyen Sárosdi Péter végzett, aki a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság dolgozója.

Senior kategóriában Nagy Zsolt végzett az első helyen a Békéscsabai Rendőrkapitányságtól, őt követte Markó György, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság dolgozója, valamint a harmadik helyezést szintén a Békéscsabai Rendőrkapitányság állományából érte el Sitkei Endre.

A dobogós helyezettek egyedileg tervezett érmeket vehettek át, amelyeket a verseny főszervezője, Ogonovszky Szilárd r. őrnagy lánya, Ogonovszky Réka készített külön erre az alkalomra.

A verseny végén idén először rendhagyó módon osztották ki a különdíjakat. A díjazottak maguk dönthették el, hogy kinek adnak elismerést a megmérettetésen nyújtott teljesítményük alapján. Így a díjazás lehetősége „kézről kézre járt”, a dobogós helyezetteken kívül további 20 versenyző részesült elismerésben.

Fotók, forrás: police.hu