Esztergom

Pályázatok a Víz Világnapja alkalmából

A Víz Világnapja alkalmából pályázatokat hirdet a Duna Múzeum 2024. március 17-i leadási határidővel.

1. Alkotói pályázat iskoláskorú gyerekek részére

A pályázat célja, hogy rávezesse a gyerekeket a víz megőrzésének, megóvásának fontosságára a művészet, az együtt gondolkodás és a közös élmény eszközeivel.

Feladat: Legyetek kreatívok és készítsetek közösen egy békességet sugárzó mandalát! Alkotás közben beszéljétek meg, mire használjátok a vizet, ti mit tehettek a megóvásáért.

Kik jelentkezhetnek? Osztályok, szakkörök, kisebb baráti közösségek.

2. Focizz a víz megőrzéséért!

Cél: Barátságos futball mérkőzésekkel hívjátok fel a figyelmet a víz megóvásának fontosságára!

Teendő: Szervezzetek foci meccset! Alkossatok vegyes csapatokat, fiúk, lányok egyaránt vegyenek részt a mérkőzésen! A játék előtt beszélgessetek el a csapatok tagjaival a víz védelmének fontosságáról és felelősségteljes használatáról! A játék félidejében igyatok vizet J és beszéljétek meg, kinek, milyen ötleteik vannak a víz használatának észszerűsítéséről!

3. Gyalogolj a vízért!

A vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog, mégis feszültséget kelthet közösségek, országok között. A vizek megmentése, elérése mindenki számára, csak közös erővel lehetséges! Emberek milliárdjai nélkülözik a tiszta vizet, sok felnőtt és gyermek még ma is hosszú utat tesz meg, hogy ivóvízhez jusson. Az együttérzés kifejezése hívta életre a „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”) nemzetközi akciót. A Duna Múzeum ennek jegyében ismét mindenkit közös gyaloglásra buzdít! Te is vegyél részt benne!

Feladat: Szervezzetek 6 km-es gyalogtúrát egy, a környéketeken lévő forráshoz, vízfolyáshoz, állóvízhez. Egy hátizsákba tegyetek 6 liter vizet és felváltva cipeljétek. (Útközben természetesen igyatok belőle!) Beszéljétek meg a séta során, ti mit tudtok tenni a mindennapokban a vizekért. A fiatalabbak mindig kérjenek fel egy felnőttet kísérőnek. Egy, a kirándulás során készült kreatív fotó. A kreatív fotó jelképezze az összefogást, a békét, azaz az idei Víz Világnap felhívás üzenetét. Térkép az útvonalról (lehet rajzolni is!)

Kik jelentkezhetnek? Családok, baráti társaságok, kisebb közösségek, korosztályi megkötés nélkül. (1 csapat max.30 fő)

További részletek a Víz Világnapja honlapon és a Duna Múzeum Facebook-oldalán!

Megosztás