Esztergom

Szabadidejében is éber volt az esztergomi rendőr

Nem örülhetett sokáig csalásból megszerzett pénzének a férfi, aki ereszcsatornát cserélt ki a sértett esztergomi házában.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának megbízott vezetője hazafelé tartott munkahelyéről február 15-én, csütörtökön délután. A Táti úton egy ötfős csapatra lett figyelmes, akik egy férfival vitáztak. Hallotta, hogy a társaság aznap ereszcsatorna cserét ajánlott fel a ház tulajdonosának, akivel előzetesen 10.000 forint fizetségben állapodtak meg.

Egyikük, a 36 éves B. Lajos el is végezte a munkát, majd amikor végzett, közölte, hogy azért 150 ezer forintot kér. Végül hosszas alkudozás után 100 ezer forintban állapodtak meg, amit a sértett ki is fizetett. Ebből alakult ki a nézeteltérés, amelynek Petrovics Zoltán r. hadnagy vetett véget. Szolgálatba helyezte magát és kérdőre vonta a társaság tagjait, miközben értesítette járőr kollégáit.

Az ötfős társaságot előállították a rendőrkapitányságra, ahol B. Lajost csalás miatt kihallgatták gyanúsítottként. A férfinál a kicsalt pénzt is megtalálták, amit másnap visszaadtak a sértettnek.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Megosztás