Hírek

Épphogy szabadultak, de máris loptak

Börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a különös visszaeső tolvaj párossal szemben, akik esztergomi és dorogi üzletekből loptak.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak, a férfi 2022. március 13-án, a nő 2022. április 10-én szabadult szabadságvesztésből, 2022. májusától lopásokat követtek el, 3 esetben közösen.

A nő háromszor ugyanazon esztergomi, egyszer egy másik esztergomi, kétszer ugyanazon dorogi, kétszer két budapesti üzletből lopott. A lopások során az üzlet személyzete négyszer tettenérte a nőt.

A férfi egy esztergomi és két dorogi lopásban vett részt, ezek során az üzlet személyzetének figyelmét terelte el, egyszer maga is pakolt a nőnél lévő táskába.

A lopás elkövetési értéke abban az esztergomi üzletben, ahova háromszor tért be a nő, 96.412 Ft. Ebből az üzletből az elkövetők kozmetikai szereket, élelmiszereket pakoltak a nőnél lévő nagy táskába.

A férfi kétszer volt büntetve, különös visszaeső, a nő tizenegyszer volt büntetve, többszörös visszaeső.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét elkövetőt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a nőt kötelezze a sértettek meg nem térült kárának a megtérítésére.

A lopásokról készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség