Dorog

Elfogadták Dorog 2024-es költségvetését

Járdaépítés és közvilágítás-fejlesztés

A Vasút soron járdát és közvilágítást építenek ki a vasútállomás és a Mária utca között. A beruházásra az önkormányzat összességében bruttó 83,5 M Ft-ot különített el. Továbbá az elmúlt évekhez hasonlóan idén is folytatódik a járda kiépítése a városi temető területén.

Parkoló felújítások

Az önkormányzat az idei évben az alábbi parkolóhelyeket újítja fel: Mária utca parkoló felújítása (34 M Ft), Bányász körönd parkoló felújítása (15 M Ft), Schmidt Sándor ltp. parkoló felújítása (47,6 M Ft), Szakorvosi Rendelő parkoló felújítása (30 M Ft).

Játszótér fejlesztések

Az Eötvös és a Zrínyi iskola területén összesen 68,58 millió forintból valósítják meg a játszóterek fejlesztését.

Dorogi Bányász Emlékmű-Kilátó kialakítása a Kálvária dombon (TOP PLUSZ-1.1.3-21-KO1-2022-00004)

A dorogi önkormányzat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretén belül mintegy 207 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott az aknatorony kilátóvá alakítására. További részletek>>

Belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése Dorogon (TOP PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00029)

A dorogi önkormányzat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretén belül mintegy 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztésre. A fejlesztéssel kapcsolatban az önkormányzat javaslatokat vár. További részletek>>

Sportlétesítmények fejlesztése

Az önkormányzat a költségvetés szerint az alábbi uszodafejlesztési munkálatokat végzi el: uszoda felújítása (~438 M Ft), napelem felszerelése (~50 M Ft), hőszivattyú felszerelése (~30 M Ft), gázfűtés kialakítása (~60 M Ft). Továbbá a Birkózó csarnok gázfűtésének kialakítását (~22,7 M Ft), valamint a Buzánszky Jenő Stadion öltöző gázfűtésének kialakítását (~9,3 M ft).

Hétszínvirág Óvoda bővítése

A Hétszínvirág Óvoda bővítésére, valamint a hőtechnikai tervek elkészítésére az önkormányzat az idei esztendőben bruttó 5,6 millió forintot különített el.

Borítókép: Google

Megosztás