Hírek

A bukósisak kamerája rögzítette az ütközést

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a motorkerékpáros férfival szemben, aki összeütközött egy másik motorossal Bajnánál. Az elkövető bukósisakjára rögzített kamera felvételt készített az ütközésről.

A vádirat szerint az elkövető 2022. augusztus 14-én motorkerékpárt vezetett a 1119-es számú úton Héreg felől Bajna irányába. A férfi egy útkanyarulatban, az adott útszakaszra megengedett 50 km/óra sebesség, illetve a kanyaríven biztonságos áthaladást biztosító 48-50 km/óra helyett, szabálytalanul 85-90 km/óra közötti sebességre növelte a motorkerékpár sebességét, majd fékezni kezdett. Ennek hatására a motorkerékpár „felegyenesedett”, letért az út vonalvezetésének megfelelő ívről, áthaladt a záróvonalon és mintegy 65-70 km/óra közötti sebességgel nekiütközött az ellentétes irányú forgalmi sávban, szemből érkező másik motorosnak.

A sértett az ütközést elkerülni nem tudta, motorkerékpárja az út menti árokba csapódott. A balesetet észlelve egy harmadik motoros fékezni kezdett, emiatt egyensúlyát vesztette, a motorkerékpár bal oldalára dőlve felborult.

A sértett a balesetben nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, kialakult állapota maradandó fogyatékosságot eredményezett. Az elkövetőnek is nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A harmadik motoros nem sérült.

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Az ütközésről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség