Esztergom

Hamis rendszámmal közlekedett

Egy hónapra elrendelték az előzetes letartóztatását annak a többszörösen büntetett előéletű férfinek, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt hamis rendszámmal közlekedett Esztergomban.

Az indítvány szerint a büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi 2024. január 26-án Esztergom lakott területén, az Áchim András utcában vezetett egy személygépkocsit vezetett, amelyre egy másik személygépkocsira kiadott forgalmi rendszámot helyezett fel korábban.

A gyanúsítottal szemben közlekedési szabálysértések miatt az elmúlt két évben öt alkalommal indult eljárás, amelyben őt a járásbíróság összesen 36 hónapra tiltotta el a járművezetéstől. A férfi  többször volt büntetve, közülük a bíróság 2021-ben jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre, 2023-ban az eltiltás hatálya alatt vétsége, járművezetés tiltott átengedésének vétsége, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – fiatalkorúak fogházbüntetésére és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra, majd súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A gyanúsítottal szemben lopás bűntette miatt is van nyomozás folyamatban.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2024. január 29. napján tartott ülésen, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a bűnismétlés megakadályozása érdekében indokolt. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás