Hírek

Falusi disznótort rendeztek Annavölgyön

Annavölgy Község Önkormányzata és a JELZEK Közösségfejlesztő Egyesület szervezésben kilencedik alkalommal tartották meg a Falusi disznótort január 27-én, melyre több százan látogattak el.

Idén a JELZEK egyesület mellett 7 csapat dolgozott fel sertéseket a részükre kialakított udvarokban. A baráti összeröffenés elnevezésű – főként budapestiekből álló – csapatnál a hagyományos sült kolbász, hurka, tepertő, pecsenye és toroskáposzta mellett vesevelős rántottát és csepleszes májast is kóstolhattunk. A csolnokiak sváb savanyú májjal is készültek, míg a „Kesztölci Törpeharcsák” sültvért is kínáltak. A „vegyes vágott” csapatot dorogi iskolások és szüleik alkották, akiknél még forró húslevest is kanalazhattunk. A „nem vegák” csapata a pecsenye mellett forralt borral, teával és kávéval is kedveskedett, míg az Esztergomi Bor és Gasztro Barátok Egyesületének résztvevői resztelt májat is készítettek. Nem utolsó sorban a JELZEK egyesületnél volt minden, ami szem szájnak ingere: velős pirítós, orjaleves és pataki fánk is, de az Annavölgyi Bányász Sportegyesület tagjai is igyekeztek kiszolgálni a vendégeket. Továbbá a Velmo Tanya kiváló sajtokkal, míg a Galagonyás Habzóműhely minőségi borokkal készült a disznótorra.

Az eseményen az igazi falusi hangulatról a Hagyományőrző Kelevézek, valamint betyárok és csikósok gondoskodtak, de volt kovácsbemutató, falusi udvar, lovagoltatás, röfi vonatozás, arcfestés, kosárhinta és táncbemutató is, sőt, a sárisápi önkéntes tűzoltók emelőkosaras géppel emelték magasba a gyerekeket. A tombolára pedig rengeteg felajánlás érkezett, melynek sorsolásában Erős Gábor országgyűlési képviselő is segédkezett.

További fotók a JELZEK egyesület Facebook-oldalán tekinthetők meg!

Megosztás