Hírek

Elek Gábor: nincs itt a „most vagy soha” ideje

Az idény eddigi legfontosabb erőpróbái várnak az Esztergomi Vitézek női kézilabdacsapatára, az NB I B újoncánál azonban továbbra is a realitás talaján állnak.

Idei második bajnoki mérkőzését is megnyerte a női kézilabda másodosztályban az újonc Esztergom. A Vitézek az elmúlt hétvégén a Gárdony-Pázmánd otthonában győzött meggyőző különbséggel 32–19-re, így az idény felénél, 15 meccs után a második helyen áll a 16 csapatos NB I B-ben. Az Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás által irányított, a mezőnyben messze a legkevesebb gólt kapó együttes 13 siker mellett két vereséggel 26 pontot gyűjtött eddig, így négy egységgel van lemaradva a hibátlan éllovas Szombathelyi KKA mögött és két ponttal előzi meg a harmadik pozíciót elfoglaló, az előző kiírásban még első osztályú Érdet.

Ilyen előzmények után várják az esztergomiak az idény eddigi legfontosabb találkozóit: szombat délután 16 órától a Suzuki Arénában bajnoki csúcsrangadón fogadják a szombathelyieket, majd január 30-án, kedd este az élvonalban éremért harcoló, Európa-liga-csoportkörös Mosonmagyaróvár érkezik a Magyar Kupa ötödik fordulójában, ahol a tét már a március közepi négyes döntőbe jutás. A Királyváros új kedvencévé előlépő női kézilabdacsapatnál változatlanul és töretlenül pozitív a légkör. Az elmúlt hónapok nagyszerű szerepléséből mindenki kivette a részét a klubnál és mindenki továbbra is egy célért küzd és dolgozik. Az egyesület közösségével együtt lélegeznek a szurkolók, a támogatók, a település vezetése. Az egész kikötővárost megmozgatják a Vitézek találkozói. A klub célja ugyanakkor nem változott, a biztos bentmaradás kiharcolása az elsődleges, kitartanak a korábban kitűzött és lefektetett stratégia, illetve a szisztematikus építkezés és fokozatos feljebb lépés mellett. Az eddigi bajnoki szereplés alapján az NB I-be jutás lehetőséggé vált – azonban nem elvárás a csapattal szemben. Ezt a józan és reális véleményt osztja Elek Gábor is.

„Nagyon szeretnénk megnyerni a Szombathely elleni bajnoki mérkőzést, ami jó kézilabdát hozhat. Azt viszont nagyon szeretném elkerülni, hogy valakiben a »most vagy soha!« állapot alakuljon ki – legyen szó játékosról, a szakmai stáb tagjáról, vezetőről, szurkolóról, szimpatizánsról. Az SZKKA nagyon magabiztosan és roppant stabilan menetel a céljai felé és továbbra is óriási előnyben van velünk szemben a közös munkát tekintve. Amennyire csak lehet, szeretnénk megnehezíteni a rivális dolgát, de a világon semmilyen dráma nem történik, ha ez nem sikerül” – tekintett előre a szakmai igazgató, aki szerint a Mosonmagyaróvárral szembeni kupameccs jutalomjáték lesz csapatának: „Nem arra van felkészítve az együttesünk, hogy három napon belül két ilyen hőfokú meccset játsszon és a játékoskeretünket sem lehet összehasonlítani az óvárival. A céljaink egyértelműek: minden mérkőzésből szeretnénk a legjobbat kihozni, ha lehet, akkor mindig nyerni, de most tisztában kell lenni a realitással. Természetesen nem fogjuk leúsztatni magunkat a Dunán, ha ezúttal nem sikerül a győzelem.”

Fotók: Lőrinczi Gergely

Megosztás