Csolnok

Fódi János nevét viselheti a csolnoki művelődési ház

256 fő szavazott arra, hogy Fódi János Művelődési Ház és Könyvtárra nevezzék át a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtárat.

Korábban írtuk, hogy civil kezdeményezés érkezett Csolnok Község Önkormányzata felé, amely a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár, Fódi János Művelődési Ház és Könyvtárra történő átnevezését kezdeményezi. Az önkormányzat a kezdeményezéssel kapcsolatban megkérdezte a lakosságot. Voksolni 2024. január 15-ig lehetett online, vagy a „Nálunk Csolnokon” című újságban található szavazólapon.

Csolnok Község Önkormányzatához az internetes és papír alapú voksolások során mindösszesen 263 szavazat érkezett be. A szavazatok közül 31 db papír alapon, 232 db online érkezett. A beérkezett 263 szavazatból 256 igen szavazat volt, mely az átnevezés mellett voksolt.

Kolonics Péterné polgármester a település közösségi oldalán közölte, hogy a lakosság véleményének megfelelően elindítják az átnevezés folyamatát, melyhez – korábbi tájékoztatásuk szerint – a 1997. évi CXL. törvény alapján a testületi döntés meghozatala előtt 30 nappal a miniszter véleményét be kell szerezni és a Képviselő-testülettel ismertetni szükséges. A vélemény beszerzése iránt haladéktalanul intézkednek.

Forrás: Csolnok Facebook oldala

Megosztás