Hírek

Határon átívelő együttműködést írtak alá az önkéntes tűzoltók

Január 12-én együttműködési megállapodást kötött Kőhídgyarmat és Nyergesújfalu önkéntes tűzoltószervezete. A közös gyakorlatok, kárfelszámolások, versenyek és kulturális események nemcsak a szakmai tudást gyarapítják a jövőben, de a Duna két oldalán élők barátságát, összetartozását is növelik – írja a ma7.sk

Az együttműködés aláírására Nyergesújfaluról hatfős küldöttség érkezett Kőhídgyarmatra. A küldöttség tagjai között volt a város polgármester asszonya, Mihelik Magdolna is, akit Kőhídgyarmat polgármestere, Richtárik János fogadott. Az szerződést az önkéntes tűzoltószervezetek elnökei írták alá – Nyergesújfalu részéről Vasáros Lajos, Kőhídgyarmat részéről Dobsony Angelika.

„Örömmel tölt el, hogy egy hasonló nagyságú, tettrekész, aktív tagsággal rendelkező csapattal dolgozhatunk össze. Reményeink szerint az együttműködés községünk lakossága számára is gyümölcsöző lesz” – emelte ki beszédében Dobsony Angelika.

Batka Péter, a kőhídgyarmati egyesület csapatparancsnoka a Ma7-nek kifejtette, ősszel részt vettek a NADIREX 2023 harminchat órás gyakorlatán Tatán. A gyakorlat egy határon átnyúló pályázatból valósult meg, melynek célja, hogy a Duna két partján élő csapatok megismerjék egymást.

„Jómagam a műveletirányító központban együtt dolgoztam a nyergesújfalui parancsnokkal, összebarátkoztunk, otthon pedig megbeszéltük a csapatokkal, jó lenne, ha hivatalosan is megerősítenénk az együttműködési szándékunkat. Ezt mindkét csapat örömmel vette, s elérkeztünk a partnerségi szerződés aláírásáig. A továbbiakban a két egyesület együtt pályázhat, a bevetési tapasztalatok által és a tűzoltás gyakorlati tudásának átadásán keresztül a településeink és régiónk javára gyarapíthatjuk tudásunkat. A megállapodás aláírását követően el is kezdődött a szervezési munka. A tavaszi időszakra már felvázoltunk néhány közös rendezvényt” – fogalmazott Batka Péter.

Fotók: Facebook
Forrás: ma7.sk