Hírek

Ismét élvonalbeli csapatot kiejtve jutott tovább az Esztergom

A női kézilabda Magyar Kupa IV. fordulójában ismét élvonalbeli csapatot kiejtve jutott tovább az Esztergom, Elek Gáborék az Alba Fehérvárt búcsúztatták – írja az M4 Sport.

Az NB I/B tabellájának második helyezettje – amely az előző fordulóban a Budaörs ellen jutott tovább – szerdán házigazdaként 32–26-ra nyert az élvonalbeli Alba Fehérvár KC ellen. Herczeg Lili 13 védéssel, Takács Eszter kilenc góllal járult hozzá a sikerhez.

Elek Gábor a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, a keddi edzés után még „szikrányi esélyt” sem adott a győzelemre, az első félidő alapján sem volt túlságosan bizakodó, de a második játékrészben előjött a csapat „borzasztó nagy szíve”. „Elkezdtünk küzdeni, harcolni, felszedtük a parkettát, ez pedig döntő volt. Hihetetlen mentális erővel rendelkezünk, ez nagyon sok mindenen átrugdos minket, mint ahogy ma is láttuk.”

A szakember hozzátette, a klub a feljutást célozza meg, amely a mostani szezonban még csak cél, de a következőben elvárás is lesz. „Egy kicsit még gyorsabban is haladunk a céljaink felé, mint ahogy gondoltam volna, és borzasztó jó közeg alakul itt ki.”

Amikor elhisszük, hogy meg tudjuk csinálni, akkor jól tudunk játszani – értékelt Szucsánszki Zita. – Az első félidőben fásultak voltunk, én biztos, nehezen lendültünk át, de a második félidőt nagyon szépen elkezdtük, Valovics Nórának védekezésben és támadásban is nagyon fontos dolgai voltak.”

A negyeddöntőben az Esztergom és a DVSC mellett ott lesz a Mosonmagyaróvár, a Kisvárda, az MTK, a Dunaújváros, illetve csatlakozik a mezőnyhöz a bajnok Győri Audi ETO KC és a kupacímvédő Ferencváros is.

Forrás: m4sport.hu

Megosztás